Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακός πυρετός! Θα νεκρώσουν τα πάντα την ερχόμενη εβδομάδα


Μπορεί τα ΜΜΜ να μην έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα συμμετάσχουν ή όχι στις 48ωρες απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όμως πολλοί τομείς του δημοσίου θα παραλύσουν.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργίες για τις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Ηδη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετέχουν τα μέλη τους στην απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι τα αεροδρόμια θα νεκρώσουν για 48 ώρες.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς αποφάσισαν στάσεις εργασίας την Τετάρτη και την Πέμπτη ενω οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου.

'Ετσι, για τρεις ημέρες θα μείνουν ακινητοποιημένοι όχι μόνο οι συρμοί του ΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

24ωρη απεργία θα κάνουν την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και τα ταξι.

Με 48ωρη απεργία, απειλούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ.. Αυτό σημαίνει πάλι πρόβλημα στα καύσιμα.


newsit

Οι απεργίες ανεβάζουν τη βενζίνη στα ύψη


Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε την απεργία των τελωνειακών το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από προσφυγή του Yπουργείου Οικονομικών.

Οι τελωνειακοί είχαν προκηρύξει 10ημερη απεργία, ενώ για αυτό το λόγο το Yπουργείο Ανάπτυξης επέλεξε να βάλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, για όσο καιρό κριθεί απαραίτητο, για να μην φτάσουν και πάλι στα ουράνια οι τιμές. Οι τελωνειακοί συνεδριάζουν πάλι σήμερα για να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις τους.

Πάντως και μόνο στο άκουσμα της απεργίας, οι οδηγοί σπεύδουν στα πρατήρια, με αποτέλεσμα οι τιμές να πιάνουν ταβάνι και να τρέχει άρον-άρον το Υπουργείο να βάζει πλαφόν.



inews

Το Βελβεντό, ο τόπος μου - Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας


Το Βελβεντό είναι ένας όμορφος τόπος προικισμένος απο τη φύση, με κατοίκους που διακρίνονται για το προοδευτικό πνεύμα και την εργατικότητα, τη συμμετοχή στα κοινά, την αγάπη για τον τόπο τους.

Αυξημένη κίνηση για αντιγριπικά εμβόλια σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα


Αυξημένη κίνηση κυρίως από ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, παρατηρείται στα δύο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, καθώς και στα φαρμακεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, για την διάθεση και χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων.


Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Στέργιος Βελονάς, τόνισε ότι «υπάρχει επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία της περιοχής, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, ενόψει και της χειμερινής περιόδου».



ερα

Οι κορδέλες κόπηκαν αλλά είναι αμφίβολη η λειτουργία του Ειρηνοδικείου

Την διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν θα κλείσει το Ειρηνοδικείο Σερβίων ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου Ειρηνοδικείου στα Σέρβια. Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι εάν χρειαστεί θα ξαναθέσει το θέμα στον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ειρηνοδικείου στην περιοχή.

Ο Φ. Πετσάλνικος προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να κατευνάσει τις ανησυχίες τόσο του δημάρχου Β. Κωσταντόπουλου όσο και των Πολιτών ότι μπορεί να σταματήσει η λειτουργία του Ειρηνοδικείου.

Για την ιστορία το έργο ξεκίνησε το 2003 με πρωτοβουλία του Φ. Πετσάλνικου όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και εγκαινιάστηκε σήμερα από τον ίδιο χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένη η αυριανή του λειτουργία.

Μάλιστα ο δήμαρχος Β. Κωσταντόπουλος αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο πρότεινε μέρος των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου να αναλάβει η δημοτική αρχή. Την απουσία εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης από την τελετή των εγκαινίων επισήμανε ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης κ. Β. Τσιότσιας. Σημείωσε ότι ''θα έπρεπε να είναι παρόντες οι του υπουργείου δικαιοσύνης στην παράδοση του Ειρηνοδικείου και όχι μόνο ο πρόεδρος της Βουλής, γιατί έτσι δίνεται η εντύπωση περισσότερο στην τελετή και όχι στην ουσία που είναι η λειτουργία του Ειρηνοδικείου. Ο πρόεδρος της βουλής επισκέφθηκε το Δημαρχείο και περιηγήθηκε στο Κάστρο Σερβίων.



veto