Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται ο υπολογιστής των 19 ευρώ μέσα στο 2012!

Πιστέψατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να αποκτήσετε υπολογιστή μόνο με 19 ευρώ;

Δεν είναι απλά μια φαντασίωση αλλά πλέον πραγματικότητα!

Αρχές του 2012 αρχίζει η παραγωγή του υπολογιστή "Raspberry Pi", των 19€!

 Πιο συγκεκριμένα, ο "Raspberry Pi" είναι ένας μίνι υπολογιστής του οποίου το κόστος είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Ο υπολογιστής αυτός έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και θα μπορείτε να τον αποκτήσετε μόλις με 19€, ενώ παράλληλα αναμένεται να είναι περιζήτητος από σχολεία ειδικά σε χώρες που έχουν πληγωθεί από την οικονομική κρίση.
 Το λειτουργικό του θα είναι μία τροποποιημένη έκδοση του Linux και θα διαθέτει έναν ARM11 επεξεργαστή στα 700MHz και θα κυκλοφορήσει σε 2 μοντέλα, το ένα με 128MB μνήμη RAM χωρίς θύρα Ethernet και το άλλο με 256ΜΒ μνήμη και θύρα Ethernet.
 Επιπλέον θα έχει μία θύρα USB 3.0, ένα slot για κάρτες μνήμης, μια composite και μια HDMI έξοδο για να μπορεί να συνδεθεί με οθόνη.

 naro

Ναρκωτικά: Είναι πιο επικίνδυνα από ό,τι νομίζουμε

Κατηγορούν τους έφηβους που καταφεύγουν στα ναρκωτικά γι’ αυτήν τη συμπεριφορά τους.
Με φοβίζουν όσα λένε για τα παιδιά που αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους, εκεί κοντά στα δεκατρία με δεκαέξι αναρωτιούνται:
 «Ποιος είμαι; Πού πηγαίνω; Από πού έχω έρθει; Για πόσο καιρό θα είμαι εδώ;».
 Από εδώ αρχίζουν όλα. 
Ετσι αρχίζουμε να ψάχνουμε για τις απαντήσεις.
 Τότε γίνεται για πολλούς και η μοιραία συνάντηση με τις ουσίες, άλλοτε από περιέργεια, από μαγκιά ή γιατί θέλουμε να μπούμε στην παρέα, να έχουμε φίλους, να μη νιώθουμε μόνοι και παραμελημένοι.
Ομως και εμείς δεν ξέρουμε σε ποιο λάκκο με φίδια έχουμε πέσει. 
Μιλήστε γι’ αυτό, ίσως έτσι μας βοηθήσετε να δούμε την αληθινή πλευρά του προβλήματος, μας γράφει η Λίλη Βλάσση.
 Με την ελπίδα ότι αγγίζοντας ξανά αυτό το θέμα θα προλάβουμε την καταστροφή και το 2012 κάποιοι έφηβοι δεν θα κάνουν τη μοιραία συνάντηση με τις εξαρτησιογόνες ουσίες, μιλάμε ανοιχτά για τα ναρκωτικά και για το τι πρέπει να προσέξουμε ακόμη και για τις ουσίες που φαινομενικά δείχνουν αθώες.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ουσίες είναι:

Spiegel: Εκτιμήσεις ΔΝΤ για την Ελλάδα

Το ΔΝΤ «αμφιβάλλει», κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί --με διάρκεια-- να μειώσει το πάρα πολύ μεγάλο, σήμερα, εξωτερικό χρέος της,
γράφει στο τελευταίο τεύχος το περιοδικό «Spiegel».

 Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται ένα έγγραφο του ΔΝΤ.
 «Πρέπει η Ελλάδα να επιταχύνει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών μεγεθών της». Αλλιώς, οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας είναι δυνατόν να αρνηθούν να αποζημιωθούν με ένα ποσοστό απομείωσης χρέους υψηλότερο του ως τώρα αναφερόμενου (σ.σ.:50%), λέει αυτό το έγγραφο του ΔΝΤ, γράφει το Spiegel.

Αυξάνονται όρια ηλικίας και έτη ασφάλισης

Ποιες αλλαγές επέρχονται το 2012 

 Αυξήσεις ορίων ηλικίας αλλά και ετών ασφάλισης για τη συνταξιοδότηση επέρχονται το 2012 ως αποτέλεσµα της εφαρµογής του νόµου Λοβέρδου - Κουτρουµάνη.

Με τον νέο ασφαλιστικό νόµο αυξάνονται κατά 6 µήνες έως 3 έτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
 H αύξηση των ορίων στο δηµόσιο τοµέα ολοκληρώνεται το 2013, στον δε ιδιωτικό και στα ειδικά ταµεία έως το 2015 και για ορισµένες περιπτώσεις έως το 2017.
 Με την ολοκλήρωση των διατάξεων θα ισχύουν ως γενικά όρια το 65ο έτος της ηλικίας του ασφαλισµένου και το 60ό έτος όταν ταυτοχρόνως θα συντρέχουν 40 έτη ασφάλισης.

Παραλλήλως αυξάνονται από 4 σε 5 τα πλασµατικά έτη που µπορεί να αναγνωρίσει - µε εξαγορά - ο κάθε ασφαλισµένος ώστε να θεµελιώσει εντός του 2012 συνταξιοδοτικό δικαίωµα.
Οι αλλαγές, όπως τις παρουσιάζει το «Βήμα», είναι οι εξής:

Σε ύφεση η κακοκαιρία .Επίκειται παγετός

Σε ύφεση θα οδηγηθεί η κακοκαιρία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τις επόμενες ώρες , όπου αναμένεται να μειωθεί σημαντικά η ένταση των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν από χθες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

 Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ο υπεύθυνος της Πρόδρομος Ασλανίδης, μιλώντας στο TOP CHANNEL, αναφέρθηκε αναλυτικότερα στις προβλέψεις τις επόμενες ώρες, λέγοντας πως αναμένεται ύφεση από τις 8 σήμερα το βράδυ, αλλά στον ορίζοντα υπάρχει παγωνιά!

Δυτική Μακεδονία:Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία- Που χρειάζονται αλυσίδες.




 Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας του παγετού – ισχυρών ανέμων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση Νομού, έχει ως εξής:

 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: 
Με απόφαση του Διευθυντή της Α.Δ. Γρεβενών, άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο. Επίσης, λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω οδικά δίκτυα:
 Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, από το 20ο χλμ ως το 45ο χλμ.
  Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 20ο χλμ. έως το 54ο χλμ.
  Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου, από το 20ο χλμ. έως το 43ο χλμ.
  Στην παλαιά εθνική οδό Γρεβενών-Μετσόβου, από το 20ο έως το 40ο χλμ.

 Στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής της Α.Δ. Γρεβενών, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, κρίνεται ωστόσο απαραίτητος ο εξοπλισμός κάθε κινούμενου οχήματος με αντιολισθητικές αλυσίδες.