Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Στην «κατάψυξη» η Κοζάνη με πολικές θερμοκρασίες



Στην κατάψυξη η Κοζάνη

και γενικότερα η Δυτική Μακεδονία

για τις ερχόμενες μέρες.


Η κακοκαιρία υποχώρησε μετά και το χθεσινό απαλό χιονάκι.

Τη θέση της όμως έδωσε στην παγωνιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες που (σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ.) θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας για τις επόμενες ημέρες.

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κοζάνη με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 3 βαθμούς ανώτερη θερμοκρασία και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες όμως,
 έχουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού,
με συννεφιά,πτώση θερμοκρασίας στους -1 βαθμούς Κελσίου αρχικά και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Στη διάρκεια της νύχτας η πτώση συνεχίζεται με τον υδράργυρο να πέφτει στους -8
και - 9 βαθμούς, ενδείξεις που παραμένουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Για αύριο Δευτέρα 16/1, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με ύψιστη ένδειξη τους -3 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται και πάλι μεταβολή του καιρού, με συννεφιά και θερμοκρασία να πέφτει διαδοχικά και να αγγίζει τους -10 βαθμούς, και με εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Περιορίστε τις εξόδους σας στις απόλυτα αναγκαίες.

Ιδιαίτερη προσοχή λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, συνιστούν οι γιατροί σε όσους βρίσκονται έξω, καθώς ο κίνδυνος υποθερμίας είναι υπαρκτός – κυρίως για όσους πρέπει να μείνουν σε εξωτερικό χώρο για πολλή ώρα.

Ίσως αυτός ο καιρός να μην είναι "ύπουλος" όπως το υγρό φθινόπωρο, ωστόσο όμως είναι αρκετά επικίνδυνο να μας ρίξει στο κρεβάτι.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν προβλήματα υγείας εξαιτίας του ψύχους και του παγετού είναι η παραμονή στο σπίτι ή σε ζεστά μέρη..



kozanionline


Εκπτώσεις μέχρι και 70% υπόσχονται τα εμπορικά καταστήματα

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας.

 Σε μια δύσκολη συγκηρία για τον εμπορικό κόσμο και σε επίπεδο νομού, οι έμποροι σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα προσδοκούν να κάνουν μέσα στις εκπτώσεις τον τζίρο που δεν έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα.

 Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αφού η απειλή του «λουκέτου» κρέμεται πάνω από πολλές δεκάδες εμπόρους σε όλο το Νομό, που έχουν δει τον τζίρο τους να κατρακυλά και την εμπορική κίνηση, μέσα στην περίοδο των εορτών, να πέφτει κάτω και από το 30%.

Για να αντισταθμίσουν την άσχημη αυτή εικόνα των άδειων καταστημάτων, οι έμποροι υπόσχονται γενναίες εκπτώσεις που θα φτάσουν και το 60 ή ακόμη και το 70%.
 Συμβουλεύουν τον κόσμο μάλιστα, να επιλέξει την τοπική αγορά για τις όποιες αγορές του.
 Χαρακτηριστική της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί, είναι η προτροπή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Ματθαίου Καλαϊτζόπουλου, ώστε «ο ίδιος ο κόσμος να βάλει φρένο στα λουκέτα»

763 Επιχειρήσεις δεν κατέβαλλαν δώρο Χριστουγέννων

ΕΛΕΓΧΟI AΠΟ ΤΟ Σ.ΕΠ.Ε.
 ΤΟ Α’ 4ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012

 Στις 1.545 ανέρχονται οι καταγγελίες που έγιναν στα Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων όλης της χώρας για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, αλλά και 15512 στην Τηλεφωνική Γραμμή Καταγγελιών του Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) επίσης για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, συνολικού ποσού οφειλής €2.361.944.

 Οι καταγγελίες αυτές αφορούσαν 763 επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, που απασχολούν συνολικά 10.750 εργαζομένους, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή το ΣΕΠΕ με την οποία δημοσιοποιεί τα στοιχεία που απεστάλησαν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων όλης της επικράτειας αναφορικά με την μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2011 στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
 Από τις ανωτέρω καταγγελίες, σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών εργοδοτών την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στην διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων.