Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οι 10+1 ρυθμίσεις που αλλάζουν τη ζωή μας

Σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία αρκετών επαγγελματικών ομάδων αλλά και σημαντικές μεταβολές στη ζωή των περισσοτέρων πολιτών φέρνει το πολυνομοσχέδιο -σκούπα.

Σαρωτικές αλλαγές στην λειτουργία αρκετών επαγγελματικών ομάδων αλλά και σημαντικές μεταβολές για την ζωή των περισσοτέρων πολιτών φέρνει μια σειρά από διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών το οποίο πέρασε με διαδικασίες εξπρές από την βουλή και αναμένεται η ονομαστική ψηφοφορία δέκα άρθρων την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους.
Η στόχευση των περισσοτέρων διατάξεων είναι διπλή.

 Ειδικότερα :

 - η αύξηση των εσόδων του κράτους μέσω των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και
 - η διάρθρωση μέσω της πλήρους απελευθέρωσης κλειστών επαγγελμάτων, όπως για παράδειγμα των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των οδικών μεταφορών.

 Αναλυτικά:

 Ρύθμιση χρεών για 900.000 οφειλέτες 

Ηλιοφάνεια στην Κοζάνη αλλά ο παγετός επιμένει στη Δυτική Μακεδονία

Παγωνιά επικρατεί σήμερα στην Δυτική Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ο καιρός είναι γενικά αίθριος.

 Οι πολικές θερμοκρασίες (-15 βαθμοί) που επικράτησαν στην Καστοριά πάγωσαν την λίμνη και σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Δήμου, η λίμνη είχε να παγώσει πάνω από 8 χρόνια.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν -10 στη Φλώρινα, -5 στην Κοζάνη και -3 στην Καστοριά.

Στους 3 βαθμούς αυτή την ώρα το θερμόμετρο
στην πόλη της Κοζάνης με ηλιοφάνεια,
αρκετή υγρασία και ΝΔ ανέμους έντασης 1 μποφόρ, το οποίο αργότερα θα μετατραπεί σε βοριαδάκι,
 ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει πτωτικά και θα φτάσει στους -4 το βράδυ και -5 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

 Ασθενής χιονόπτωση προβλέπεται για την Τρίτη στην πόλη μας,αν και ο χάρτης προβλέψεων καιρού δείχνει ήδη χιονόνερο από αύριο το βράδυ.

 Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες μέρες κυμαίνονται μεταξύ 5 η ανώτερη και 2 η κατώτερη, οπότε εξασθενει το ενδεχόμενο παγετού.


kozanionline

Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης:παρουσίαση βιβλίου


Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

 το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης
«Γεώργιος Παρακείμενος»

στα πλαίσια του Θεματικού του Κύκλου Τοπική Ιστορία
 θα πραγματοποιήσει παρουσίαση βιβλίου των συγγραφέων
 Ανδρέα Αθανασιάδη και Χρήστου Μιχαηλίδη με θέμα

 "Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας"

 Το βιβλίο πραγματεύεται την πολιτική ιστορία της εθνοτικής ομάδας των Καυκασίων, μέσα από ένα κατά πλειοηφία καυκάσιο χωριό-την Ποντοκώμη. Στα χρόνια που όλα καθορίστηκαν... 1919-1949.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι των οχληρών
 στις 6.00μμ και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Πάρτι αισχροκέρδειας και έκρηξη του παρεμπορίου

Συγκλονιστικό είναι  και το στοιχείο που αναδεικνύει το μέγεθος της παραβατικότητας. Το 2011 ελέγχθηκαν 6.328 επιχειρήσεις και οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν είναι 1.354.

Δηλαδή ένας στους πέντε παραβίαζε την αγορανομική νομοθεσία.

 Εκρηξη αισχροκέρδειας και παραεμπορίου πυροδοτεί η οικονομική ύφεση
και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παραβάσεις επιχειρηματιών που εξαπατούσαν τους καταναλωτές αυξήθηκαν το 2011 κατά 200% σε σχέση με το 2010.

Αυτό προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία των ελέγχων της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς (ΥΠΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Οι έλεγχοι σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα της ΥΠΕΑ Γιώργο Στεργίου είναι περισσότεροι κατά 58%, ενώ 231% αυξήθηκε το συνολικό ύψος των χρηματικών προστίμων που επιβλήθηκαν. Αυτά ανήλθαν στο 1,2 εκατ. ευρώ από 362.400 ευρώ το 2010.