Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

''Παραπονεμένα λόγια''

''Παραπονεμένα λόγια''
του Ηλία Κάτανα

Τώρα που αρχίζει και καταλαγιάζει η σκόνη και ο κουρνιαχτός και έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος ''εθνικού διχασμού'',μεταξύ των υποστηριχτών του Νταλάρα και μη,ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Πριν ξεκινήσω,οφείλω να καταδικάσω και εγώ τις αθλιότητες που έγιναν προς το πρόσωπo του πετυχημένου,κατά τ'άλλα τραγουδοποιού.Τραμπουκισμοί που αυτόματα καταδικάζονται απ'όλον τον υγειή κόσμο.Τον Νταλάρα τον σέβομαι και σαν άνθρωπο και σαν τραγουδοποιό.Πότε όμως δε μ'έκφραζε.Ίσως λόγω του χαρακτήρα μου,με ταιριάζει πιο πολύ ο Τζίμις ο Πανούσης.
Τον σέβομαι σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη όπως έγραψα πιο πάνω,αλλά αντιπαθώ ότι αντιπροσωπεύει η δική του η γενιά.Αυτή η γενιά που εφράστηκε μέσω της γνωστής σε όλους μας Μεταπολίτευσης.
Που ''μεγαλούργησε'' με λάθος τρόπο εξαιτίας της.Από αυτήν ''φτιάχτηκαν'' πολιτικά τζάκια,δημιουργήθηκαν καλλιτεχνικά είδωλα,καθιερώθηκαν δημοσιογράφοι,πλούτισαν μεγαλοεργολάβοι.

Αυτή η Ελλάδα του σήμερα,που μεγάλωσε,λάτρεψε,αλλά και πίστεψε σ' αυτή τη γενιά,αυτή η Ελλάδα πλέον,δεν αντέχει άλλο την υποκρισία,τη ''δηθενιά'',την ιδεολογική κωλοτούμπα.

 Βλέπουμε το δέντρο(Νταλάρας) και χάνουμε το δάσος.Σε όλη την επικράτεια της χώρας δημιουργούνται τέτοια επεισόδια.Χτες στη Ρόδο,αύριο ποιός ξέρει που αλλού και πλησιάζει και η 25η Μαρτίου και ο Θεός να βάλει το χέρι του.Για πρώτη φορά βλέπουμε ''γιαούρτια'' να εκσφεντονίζονται εκτός των πολιτικών και σε διάσημους που μέχρι σήμερα ασχολούνταν μ'αυτό που έκαναν πετυχημένα.Το σύστημα που όλοι μας αρέσει να κράζουμε αλλά με την πρώτη ευκαιρία το προστατεύουμε και το γλύφουμε,γίνετε ο δέκτης όλων αυτών των τραμπουκισμών.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 


 Η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου:
 Στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών – Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, από το 25ο χλμ. (Σμίξη) έως το 45ο χλμ.
Στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 25ο χλμ. έως το 54ο χλμ.
Στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών – Περιβολίου, από το 35ο χλμ. έως το 43ο χλμ
Στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
 Εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τριάντα επτά (37) οικισμοί του Νομού Γρεβενών, ήτοι: Σαμαρίνα, Σμίξη Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο.

 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Event Plaza ( στην Κοζάνη )

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μέλος της πιο ταλαντούχας νέας γενιάς τραγουδιστών τα τελευταία τρία χρόνια,
με κάθε εμφάνιση της επιβεβαιώνει την πληθωρική της προσωπικότητα και καταθέτει ακομπλεξάριστα και με αυτοπεποίθηση την απόλυτα δική της ταυτότητα,
το «soundtrack της δικής της γενιάς», που χωράει επιλογές μιας παγκόσμιας μουσικής γλώσσας, διαφορετικές κουλτούρες, τολμηρές μίξεις, αλλά και αναδρομή στα νεανικά μελωδικά βιώματα της.

 “ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ…». 

Ζωντανή ηχογράφηση της πολύ επιτυχημένης συναυλίας που έδωσε η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» με καλεσμένους τους φίλους της ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΚΩΣΤΗ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ, ΠΑΝΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ, IMAM BAILDI που μόλις κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ και ενθουσίασε και αγαπήθηκε πολύ από τη πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας.

ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ παρουσιάζουν... ΑΚΑΝΤΟΥ! ..στην ΚΟΖΑΝΗ

 Το παιδικό musical, που παίζεται με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα,

 εισβάλλει στους κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα!!




ΚΟΖΑΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 17 /3 /2012

 H Heaven Live σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ, φέρνει τα Ζουζούνια σε όλη την Ελλάδα. Μικροί και μεγάλοι φίλοι έχουν τώρα την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν στον κινηματογράφο της πόλης τους την παράσταση Ακαντού σε πρώτη κινηματογραφική προβολή.

Το παιδικό musical που παίζεται στο θέατρο Αλίκη στην Αθήνα και γνωρίζει τεράστια επιτυχία, τώρα και στην Κοζάνη στον κινηματογράφο Ολύμπιον για λίγες μόνο προβολές.

 Κατά την διάρκεια της προβολής, μάλιστα, οι θεατές θα έχουν το προνόμιο να ‘τρυπώσουν’ με τη βοήθεια της κάμερας στα παρασκήνια και να παρακολουθήσουν όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές κουρτίνες του θεάτρου.

Βασιλίτσα : Σώθηκαν οι αγνοούμενοι

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στα Γρεβενά .

Οι άντρες της ελληνικής ομάδας διάσωσης μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να εντοπίσουν τους τρεις Σουηδούς που αγνοούνταν από τις 5 το απόγευμα.

 Οι αγνοούμενοι κατάφεραν μόνοι τους να εντοπίσουν τον δρόμο, όπου και συναντήθηκαν με την διασωστική ομάδα.

Αρχές Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.459 θέσεις στη Δυτ. Μακεδονία

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζουν να προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί κοινωφελούς εργασίας σε ολόκληρη την επικράτεια που αφορούν συνολικά 57.000 θέσεις. 

 Από αύριο και έως τις 9 Μαρτίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις 2.280 θέσεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία για τις 1.459 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία.

 Στο μεταξύ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί κοινωφελούς εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία από οκτώ συμπράττοντες φορείς.
 Μόλις οι φορείς λάβουν τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων που θα εξασφαλίσουν απασχόληση πέντε μηνών με μηνιαίο μισθό 625 ευρώ σε 9.500 ανέργους.

Η λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου

Οι 554 ιδιώτες και οι 1.105 εταιρίες
 που κυνηγά η εφορία 

Λίστα με 554 ονόματα φυσικών προσώπων, οι συνολικές οφειλές των οποίων ανέρχονται στα 11,4 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και 1.105 εταιρειών που χρωστούν στο Δημόσιο περίπου 26 δισεκατομμύρια ευρώ, θα ξεσκονίζει από τώρα και για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια η «task force» των φορολογικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

 Η λεγόμενη «Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης» έλαβε οδηγίες με απόφαση του Παντελή Οικονόμου να ελέγξει κατά προτεραιότητα υποθέσεις οφειλετών που χρωστούν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

 Η επιχειρησιακή μονάδα, θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα καθώς με βάση τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, τα έσοδα του δημοσίου από τα λιμνάζοντα ληξιπρόθεσμα χρέη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα   και τις   επιχειρήσεις


newsbeast

Καταρρέει η αγορά του αυτοκινήτου

Μείωση κατά -44,3% σημείωσε η κυκλοφορία των ΙΧ το Φεβρουάριο 

 Οι προοπτικές στον κλάδο των αυτοκινήτων εξακολουθούν να είναι δυσμενείς στους προσεχείς μήνες, καθώς ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στον κλάδο μειώθηκε στο 47,6 τον Φεβρoυάριο του 2012 από 58,2 τον Ιανουάριο του 2012 και αισθητά χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή τιμή του, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank.

Τι σημαίνει PSI, ρήτρες CACs και ο στόχος της απαρτίας

Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και τα βήματα που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της, ιστορικής σημασίας, αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

 Το PSI είναι το όνομα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, δηλαδή του ''κουρέματος'' του ελληνικού χρέους κατά 100 δις ευρώ.

 Τα καθόλου εύηχα CACs δεν είναι τίποτε άλλο παρά ρήτρες που ενεργοποιεί το ελληνικό δημόσιο, με τις ''πλάτες'' της Ευρώπης, για να υποχρεώσει, όλους όσους έχουν ομόλογα ελληνικού δικαίου, να αποδεχτούν το κούρεμα.

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης: πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Στις 15 Μαρτίου λήγει η προθεσμία μέσα στην οποία τα μέλη του Συλλόγου, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του έτους 2012, θα πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία του Συλλόγου τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του δικαιούχου για συμμετοχή στο πρόγραμμα (υπάρχει στο σύλλογο).

2.Υπεύθυνη δήλωση του Ν1899/86 για τη συμμετοχή του δικαιούχου στο πρόγραμμα μέσω ενός μόνο φορέα (υπάρχει στο σύλλογο).