Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Στερνή βόλτα με την αγαπημένη τους Harley


Μια πρωτότυπη αλλά μακάβρια ιδέα

Τους συνοδεύει μέχρι την τελευταία τους κατοικία αφού χωρίς αμφιβολία αυτή θα ήταν και η τελευταία τους επιθυμία.

Ο 48χρονος αναβάτης και λάτρης των μηχανών Harley, Τζόργκ Γκρόσμαν από τη Γερμανία πρωτοτύπησε, δημιουργώντας ένα ειδικό κουβούκλιο, το οποίο τοποθετεί στο πίσω μέρος της μηχανής του, χρησιμοποιώντας το ως νεκροφόρα.

Η πρωτεΐνη της φαλάκρας


Η PDG2 ευθύνεται για την τριχόπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι άνδρες πανικοβάλλονται όταν βλέπουν να χάνουν τρίχες στο μαξιλάρι, στο σακάκι, στη βούρτσα, στο μπάνιο. Οι ελπίδες τους όμως για υγιή και δυνατά μαλλιά αναζωπυρώνονται έπειτα από τα αποτελέσματα νέας έρευνας που δείχνει ότι έχει εντοπιστεί η ρίζα της τριχόπτωσης.

Το κομμάτι του παζλ που έλειπε ώστε να αποτυπώσουν οι ερευνητές την πλήρη βιολογική διαδικασία που οδηγεί στην απώλεια μαλλιών, ήταν μια πρωτεΐνη και αυτή ευθύνεται για τη φαλάκρα. Ακόμη πιο αισιόδοξα είναι τα νέα ότι επιστήμονες έχουν ήδη παρασκευάσει φάρμακα - αρχικά είχαν ερευνηθεί για άλλες παθήσεις - που μπορούν να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση, καθώς αδρανοποιούν την ένοχη πρωτεΐνη.

Σε ιδιώτες 7 «Ξενία» και 9 ιαματικές - Σε ιδιώτη το Ξενία Κοζάνης


Θα διατεθούν με βάση το μοντέλο της μακροχρόνιας παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ

Τον δρόμο της αξιοποίησης ακολουθούν επτά ξενοδοχεία «Ξενία» και εννέα ιαματικές πηγές που θα διατεθούν με βάση το μοντέλο της μακροχρόνιας παραχώρησης από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι δύο ομάδες ακινήτων παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη διεθνή έκθεση real estate MIPIM στις Κάνες από την ελληνική αντιπροσωπεία, μαζί με το Ελληνικό, το IBC (Golden Hall), το κτήμα Κασσιόπης και το κτήμα Αφάντου, που έχουν βγει ήδη σε διαγωνισμό, καθώς και τα 27 κτίρια που θα παραχωρηθούν με τη μέθοδο sale and leaseback.

Πρόκειται για τα «Ξενία» Κοζάνης, Τσαγκαράδας, Σπάρτης, Πλαταμώνα, Θάσου, Ανδρου και Σκιάθου και τις ιαματικές πηγές Κύθνου/ Ξενία, Αιδηψού στην Εύβοια, Καμένων Βούρλων, Κονιαβίτη/ Καμένων Βούρλων, Καλλιδρόμου (Ψωρονέρια), Θερμοπυλών, Υπάτης στη Φθιώτιδα και Καϊάφα και Κουνουπελίου στην Ηλεία.

Τόσο τα επτά «Ξενία» όσο και οι εννέα ιαματικές έχουν ομαδοποιηθεί στο πλαίσιο της θεματικής αξιοποίησης που διαμορφώνει το ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια παραχώρησή τους σε ιδιώτες επενδυτές.

Κοζάνη: Μετά τις πατάτες έρχεται φθηνό λάδι και μέλι!


Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε στην πόλη της Κοζάνης (όπως και πανελλαδικά άλλωστε), το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας»,
 ο Γεωργοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Δυτικής Μακεδονίας (που έχει κάνει δύο αντίστοιχες τέτοιες «εξορμήσεις» στην Κοζάνη έως τώρα), αποφασίζει να περάσει και σε άλλα προϊόντα, διαθέτοντας στον κόσμο λάδι αλλά και μέλι!

Μάλιστα για το λάδι οι παραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει, ενώ όλα αυτά τα προϊόντα (μαζί με τις νέες παραγγελίες από πατάτες), θα διατεθούν την ερχόμενη Κυριακή 1 Απριλίου στον χώρο του Σταθμού (παλιές αποθήκες ΕΑΣ), στην Κοζάνη.

«Τροχοπέδη στην ανάτπυξη οι εκλογές στην Ελλάδα»


Απέχει από τον στόχο απορρόφησης των κονδυλίων η χώρα μας, τονίζει ο Χαν

Υστέρηση στο χρονοδιάγραμμα του εμφανίζει ένα στα τρία έργα από το σύνολο των 181 έργων προτεραιότητας, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Ως εκ τούτου, «η Ελλάδα απέχει από τον στόχο για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και η διενέργεια των εκλογών δεν θα πρέπει να ανακόψει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ», τονίζει ο επίτροπος στη συνέντευξή του.

Απίστευτος νέος καυγάς Ορφανίδου-Κουκουλόπουλου στη Νεάπολη!


Σε έναν φοβερό και πραγματικά απίστευτο καυγά μεταξύ του υφυπουργού
 Πάρι Κουκουλόπουλου και της δημάρχου Βοϊου Παναγιώτας Ορφανίδου εξελίχθηκε τελικά ο επίλογος της αποψινής λαϊκής συνέλευσης στη Νεάπολη, με εκατέρωθεν πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς!

Στη νέα απάντησή του, ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε πως η δήμαρχος Βοϊου του είπε στο τηλέφωνο, πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πως «ακόμη δεν άρχισες να ενημερώνεις;», εννοώντας τους κυρίους Γκάση και Χαλτογιαννίδη και, έτσι, ουσιαστικά αφήνοντας να εννοηθεί πως κι η ίδια δεν έχει αντίρρηση για το Κέντρο στη Νεάπολη.

Κουκουλόπουλος κατά Τοπαλίδη- «Δεν θα με διακόπτεις εσύ που είπες πως θα κάνεις τους έγχρωμους χρωμοσαμπουάν»!!! (video)

25η Μαρτίου : Διπλή γιορτή

Χρόνια Πολλά!!!



Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από μια σειρά εξεγέρσεων που άρχισαν από τον 15ο αιώνα. Προετοιμάστηκε από την Φιλική Εταιρία τα μέλη της οποίας δημιούργησαν επαναστατικές εστίες από την Μολδοβλαχία μέχρι την Κρήτη.
Στην επιτυχία της συνέβαλε και το κίνημα του Ελληνικού Διαφωτισμού που αναπτύχθηκε από τον 18ο αιώνα. Στις περιοχές που επαναστάτησαν συγκαταλέγονται η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, περιοχές της Μακεδονίας και η Κύπρος.
Παρά την προσπάθεια καταστολής από τη πλευρά του Σουλτάνου, η επανάσταση κατάφερε να επιζήσει οδηγώντας μετά από μία σειρά διεθνών συνθηκών μεταξύ 1827 και 1832 στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.
Η Ελληνική επανάσταση υπήρξε από τα σημαντικότερα γεγονότα του 19ου αιώνα. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της Δυτικής Ευρώπης, προκάλεσε τη διάλυση της Ιεράς Συμμαχίας, ενέπνευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες της δύσης και γέννησε το κίνημα του Φιλελληνισμού.







Με την λέξη Ευαγγελισμός αναφερόμαστε στην χαρμόσυνη είδηση για τον Χριστιανισμό,
της γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Μαριάμ.

Επίσης, με τον ίδιο όρο αναφερόμαστε στην εκκλησιαστική θεομητορική εορτή
που τελείται την 25η Μαρτίου προς ανάμνηση του γεγονότος αυτού.




Χρόνια πολλά και πάντα ελεύθεροι

Τα ρολόγια μια ώρα μπροστά


Από σήμερα θα ισχύσει η θερινή ώρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συγκεκριμένα στις 03.00 τα ξημερώματα, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα.

Κουκουλόπουλος: Κανένα Κέντρο στη Νεάπολη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου


Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδεχόμενο σχετικό αίτημα του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, συγκάλεσε σήμερα το πρωί σύσκεψη προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Νεάπολη Κοζάνης.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία ήταν παρούσα όλη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κουκουλόπουλος κατέθεσε την εξής πρόταση:

1.Να μη δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής μόνο στη Δυτική Μακεδονία αλλά σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, σε χώρους που θα υποδείξουν οι τοπικές αρχές.
2.Κάθε Κέντρο που θα δημιουργηθεί να πληροί απολύτως τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που απαιτούνται και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.