Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας ο ορυκτός της πλούτος, λένε οι Αυστραλοί!

Eντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές της εταιρείας Glory Resources 
η οποία δραστηριοποιείται στη βορειοανατολική Ελλάδα και πρόκειται να προβεί στην εξόρυξη χρυσού στις Σάπες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Australian», αν και η Ελλάδα «δεν ευνοούσε, ούτε διευκόλυνε τις επενδυτικές προσπάθειες στον μεταλλευτικό τομέα, προς μεγάλη έκπληξη όλων, έκανε στροφή μειώνοντας τους γραφειοκρατικούς περιορισμούς και αγκυλώσεις, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των γνωστών σε όλους ευρύτατων μεταλλευτικών δυνατοτήτων της». 

Ο Στρος Καν καταγγέλει πράκτορες του Σαρκοζί

Νέες εξελίξεις προέκυψαν γυρω από το πολύκροτο σκανδαλο Στρος Καν, καθώς ο πρωην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ φέρεται να καταγγέλει πως πράκτορες του Νικολά Σαρκοζί βρίσκονταν πίσω από την δικαστική περιπέτειά του πέρυσι στη Νεα Υορκη.
Ο Στρος Καν είχε συλληφθεί στις 14 Μαΐου μετα από κατηγορίες μιας καμαριέρας για βιασμό, και το σκάνδαλο τού στοίχισε μεταξυ αλλων την υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας.


'Εκκληση για βοήθεια σε συμπολίτη μας


Συνάνθρωπος – συμπολίτης μας πάσχει από λευχαιμία και ζητά επειγόντως δότη μυελού των οστών ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η μεταμόσχευση και να σωθεί η ζωή του.
Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία όλων μας σε τέτοια θέματα παρακαλούμε θερμά όπως αφιερώσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας για να δώσουμε δείγμα αίματος για επεξεργασία συμβατότητας ώστε να σώσουμε μια ζωή.
Δότες μπορούν να γίνουν όσοι έχουν ηλικία 18 ετών και άνω. Ευχαριστούμε πολύ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για πληροφορίες στο 6937159501 κ. Σοφία.

Απολυτήριες και Προαγωγικές εξετάσεις 2012 - Όλο το πρόγραμμα

 Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) όλης της χώρας για το φετινό διδακτικό έτος που λήγει την Πέμπτη 17 Μαίου 2012.



ΓΥΜΝΑΣΙΑ
   Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Κλειστά τα σχολεία 4 και 7 Μαΐου λόγω των εκλογών


Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου λόγω των εκλογών, καθώς τα σχολικά κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδή, που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να κανονίσουν οι εκπαιδευτικοί τα σχετικά με την μετάβασή τους στο τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας ειδική άδεια.



tanea.gr