Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Κοζάνη



Σεισμική  δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας ρίχτερ έγινε αισθητή στην Κοζάνη με επίκεντρο 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης (λίγο έξω απο την Πτολεμαίδα προς το Μποδοσάκειο νοσοκομείο).




Απίστευτο!!! Ο ήχος που ακούνε ΜΟΝΟ όσοι είναι κάτω των 20 ετών!


Δοκιμάστε το… φοβερό!!!!

 Ένας ήχος ο οποίος γίνεται αντιληπτός
μόνο από άτομα που είναι κάτω των
20 ετών!


Τρίκαλα: Το πάρτι εξελίχθηκε σε τραγωδία-Νεκρός o γιος υποψήφιου βουλευτή



Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο ενός 13χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr πρόκειται για τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, γιο του υποψηφίου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Τρικάλων, Θανάση Ζαχαρόπουλου.

Τρέμουν έκτροπα αν δεν βγει κυβέρνηση


Ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση κύματος ληστειών, επιθέσεων σε καταστήματα και άλλα κτίρια από το βράδυ της Κυριακής έχει εκπονηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο φόβος των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει ακυβερνησία, η οποία να προκαλέσει δηλώσεις ή ακόμη και αποφάσεις απ’ την ΕΕ  που θα θέτουν σε αμφισβήτηση την παραμονή της χώρας στο ευρώ,
η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

"Λουκέτο" σε εφαρμογή διαδικτυακών γνωριμιών


Στο κλείσιμο της εφαρμογής Skout, μετά τη σύνδεσή της με τρία περιστατικά βιασμών προχώρησε η εταιρεία διαχείρισής της.

Η εφαρμογή επιτρέπει μέσω GPS στα κινητά τηλέφωνα στους χρήστες να εντοπίζουν ποιοι βρίσκονται κοντά τους, ώστε να επικοινωνούν μαζί τους και πιστεύεται ότι λειτουργούσε δύο ξεχωριστές υπηρεσίες, μία για τις ηλικίες μεταξύ 13 και 17 ετών και μία δεύτερη για τους πιο "ηλικιωμένους".

"Αντίθετα με άλλες εφαρμογές, το Skout δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ενημερώνονται με λεπτομέρεια για το πού βρίσκεται κάποιος, ώστε να τον συναντήσουν", έγραψε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο εκπρόσωπός της, Christian Wiklund.

Οι ημερομηνίες που κρίνουν το μέλλον του ευρώ


 Οι ηγέτες της ΕΕ θα οριστικοποιήσουν τους όρους της διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, οι Έλληνες θα ψηφίσουν (και πάλι), και οι επενδυτές θα περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις με γύρω από την Ιταλία.


Όπως δείχνουν τα πράγματα, το υπόλοιπο του φετινού Ιουνίου προβλέπεται αρκετά περιπετειώδες για το ευρώ.

Η Ελλάδα είναι σήμερα... το κέντρο του κόσμου


Όταν η ελληνική κρίση γινόταν για πρώτη φορά παγκόσμιο γεγονός και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο έκαναν καθημερινή αναφορά στις εξελίξεις που σχετίζονταν με το «ελληνικό ζήτημα», πολλοί ανακυλιόντουσαν:


«Ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το κέντρο του κόσμου;»

Κι όμως, έστω για μία ημέρα, τη σημερινή, η Ελλάδα και η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου βρίσκεται με διαφορά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Το ξέρετε ότι στο σώμα σας ζουν 3 κιλά μικρόβια;!



Ναι καλά διαβάσατε και μην απορείτε καθόλου. 

Ένας ενήλικος άνθρωπος που ζυγίζει 90 κιλά, στην πραγματικότητα ζυγίζει 87. Τα 3 κιλά από το βάρος του είναι το βάρος από τρισεκατομμύρια μικρόβια, ιούς και βακτήρια που κουβαλάει στο κορμί του.
Οι επιστήμονες θέτουν πλέον το ερώτημα: με δεδομένο το γεγονός ότι οι κάθε είδους μικροσκοπικοί συγκάτοικοι στο σώμα μας είναι συνολικά δεκαπλάσιοι σε σχέση με τον αριθμό των ανθρωπίνων κυττάρων, πόσο άνθρωποι είμαστε;

Φερνάντο Σάντος : «Να σέβεστε την Ελλάδα»


Η απάντηση του Σάντος σε ερώτηση για τη στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα

Μήνυμα προς… πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής απέναντι στη Ρωσία. Ερωτηθείς για τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στη χώρα, ο Πορτογάλος προπονητής, που εμφανίστηκε με γαλανόλευκο κασκόλ στη συνέντευξη Τύπου, δεν μάσησε τα λόγια του.

Δυτική Μακεδονία: Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου σε αριθμούς


Στους 362.660 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους, στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι καλούνται αύριο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα συνολικά 828 εκλογικά τμήματα.
Στις εκλογές αυτές δεν υπάρχει σταυροδοσία,
 αλλά λίστες των κομμάτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συνολικά 204 υποψήφιοι βουλευτές και οι οποίες διαφοροποιούνται, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε σχέση με τα ψηφοδέλτια
των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.

Βουλευτικές Εκλογές 2012: Χρήσιμα για τις Επαναληπτικές εκλογές


Βουλευτικές Εκλογές 2012 και μάλιστα Επαναληπτικές Εκλογές σήμερα 17 Ιουνίου 2012


Η μεγάλη και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα έφτασε και η Google με το σημερινό της doodle αφιερώνει στην ημέρα αυτή.
Όλα τα μάτια , εγχώρια και διεθνή, είναι στραμμένα εδώ! Στην Ελλάδα κι στην στάση απέναντι στο Μνημόνιο της, απέναντι στην Ευρώπη και στο μέλλον της.
Επαναληπτικές Εκλογές 2012 σήμερα Κυριακή 17 Μαϊου και οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Για να μπορέσουμε να ψηφίσουμε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τον θρίαμβο της Εθνικής


H Ελλάδα έγραψε ιστορία νικώντας με 1-0 την πανίσχυρη Ρωσία και αρπάζοντας μέσα από τα χέρια της αντιπάλου της το εισιτήριο για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και το γεγονός αυτό "υποχρέωσε" τα διεθνή ΜΜΕ να υποκλιθούν στο μεγαλείο των παικτών του Φερνάντο Σάντος.
Όσο για το πρόσωπο που κέρδισε τα περισσότερα εύσημα, αυτός δεν ήταν άλλος από τον χρυσό σκόρερ Γιώργο Καραγκούνη, σε μία μάλιστα ιστορική για αυτόν βραδιά και για έναν ακόμα λόγο, ο οποίος ήταν η ισοφάριση του ρεκόρ συμμετοχών του Θοδωρή Ζαγοράκη (120) με την Εθνική ομάδα.

Απόφαση-βόμβα για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές



Aπόφαση - βόμβα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών φέρνει τα πάνω κάτω στις εξετάσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές (και Αστυνομικές)
 Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ακυρώνει την υφιστάμενη διαδικασία των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών που υφίστανται οι υποψήφιοι σπουδαστές!

Απίστευτη κατολίσθηση στο Ορυχείο Καρδιάς (βίντεο)



Έναν ολόκληρο δρόμο "κατάπιε" η κατολίσθηση που σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Ορυχείο Καρδιάς, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα, κυριολεκτικώς από θαύμα.
Η διαδικασία της κατολίσθησης ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου και είναι από τις πιο μεγάλες που έχουν σημειωθεί στους χώρους των ορυχείων.
Οι εικόνες από μόνες τους πείθουν για το μέγεθος της κατολίσθησης και των ζημιών που επέφερε.

δείτε το βίντεο

Χρήσιμα για την εκλογική διαδικασία της 17η Ιουνίου


 Για την εκλογική διαδικασία οι ψηφοφόροι, πρέπει να γνωρίζουν ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1994, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο του δήμου και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Για την συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, ενώ εάν δεν την διαθέτουν θα πρέπει να προσκομίζουν το διαβατήριό τους ή το δίπλωμα οδήγησης.