Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ενιαίο σύστημα για φάρμακα, ιατρικές πράξεις και εξετάσεις

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση επεκτείνεται και στα παραπεμπτικά

Το «e-prescription», δηλαδή το ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, επεκτείνεται για να καλύπτει στο εξής τα παραπεμπτικά τόσο για τις ιατρικές πράξεις όσο και για τις εξετάσεις, και θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Επιστρέφει και γίνεται μόνιμος ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης

 Μετά τις "καμπάνες" του νέου φορολογικού, η κυβέρνηση επαναφέρει και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης
- 5% ο φόρος για τα αυτοκίνητα έως 2500 κυβικά, 10% για μεγαλύτερα
- Εξαιρούνται τα αναπηρικά αμάξια
- 10% ο φόρος για σκάφη αναψυχής, ελικόπτερα, αεροπλάνα και πισίνες
Αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες, αεροσκάφη γίνονται ξανά τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν το... κατιτίς τους στην εφορία.

"What Happens In Kavos"...και γονείς παρακολουθούν τα όργια των παιδιών τους στην Ελλάδα (video)

Στα όρια του πορνό οι σκηνές που παρακολουθούν οι γονείς.

 Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν γίνει τα γυρίσματα;

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τα όσα είδαμε στο βρετανικό ριάλιτι "What Happens In Kavos", από τον Κάβο της Κέρκυρας, ένα ακόμα παρόμοιο πρόγραμμα έρχεται για να σοκάρει.

Ιερά… Εξέταση για δίπλωμα οδήγησης από 19 Ιανουαρίου

Τα πάνω κάτω έρχονται από τις 19 Ιανουαρίου στην έκδοση και ισχύ πάσης φύσεως διπλωμάτων οδήγησης με το Π.Δ. 51/2013, που εναρμονίζει τη σχετική νομοθεσία της χώρας μας με αντίστοιχη Κοινοτική Οδηγία.
Έτσι, οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης γίνονται αυστηρότερες και ακριβότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες με τη δημιουργία νέων και μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης.

Μέχρι και 14/1/2013 η υποβολή αιτήσεων για το Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του ΤΕΕ για άνεργους Διπλωματούχους Μηχανικούς και τεχνίτες

Μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τίτλο «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β’ της οικονομίας (ορυχεία, μεταλλεία, λατομεία, άντληση πετρελαίου & φυσικού αερίου) με υποχρεωτική απασχόληση», να συμπληρώσει και να υποβάλει «Αίτηση Συμμετοχής» ηλεκτρονικά
 στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr, καθώς και να καταθέσει
τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΤΕΕ έως 21/1/2013.

TEI Δυτικής Μακεδονίας: Ποια τμήματα βρίσκονται «στο κόκκινο»


Σε δραστικό περιορισμό περίπου 130 τμημάτων του, από ΑΕΙ και ΤΕΙ, όλης της χώρας, αναμένεται να οδηγηθεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το Υπουργείο Παιδείας, ενώ τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται «στο κόκκινο» και απειλούνται με «λουκέτο», και στο «τραπέζι» μπαίνει και η βάση του «10».

H Google παρακολουθεί τους χρήστες internet ακόμη και εκτός...δικτύου

Η νέα μέθοδος παρακολούθησης και χειραγώγησης του καταναλωτικού κοινού;

 Ή η απαρχή της απόλυτης παρακολούθησης της πραγματικής ζωής με ηλεκτρονικά μέσα;
Η εφαρμογή- μετατροπών Conversions API της Google αποτελεί ένα διαφημιστικό project το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τα προφίλ των χρηστών ώστε να παρακολουθούν τις καταναλωτικές συνήθειες των χρηστών τόσο εντός δικτύου όσο και... εκτός αυτού!!!

Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα στην Κοζάνη


Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό του Δήμου Κοζάνης ότι την Δευτέρα 14/01/2013 θα υπάρξουν διακοπές υδροδότησης από 09.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ. λόγω αντικατάστασης εξοπλισμού φρεατίων στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης στις οδούς :