Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Στα ύψη η ρύπανση σε πολλές βαλκανικές πόλεις


«Ιδίως τους χειμωνιάτικους μήνες, η συγκέντρωση αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM10 αυξάνεται, απειλώντας την υγεία των κατοίκων», λέει ο Μάρτιν Τάις, ειδικός σε ζητήματα κλίματος στο Σεράγεβο, την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έδειξαν ότι η υψηλή συγκέντρωση μικροσωματιδίων ευθύνεται για αναπνευστικά και καρδιακά νοσήματα.

Ανάσα για οφειλέτες του Δημοσίου

Μια νέου τύπου ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αποκαλύπτει ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, η ρύθμιση θα είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο οικονομικό προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων προς τους πελάτες τους.

Τα 20 κινητά και η μυστηριώδης γυναίκα της ληστείας στην Κοζάνη

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των ληστών στον Βελβενδό Κοζάνης.

Σύμφωνα με το MEGA, οι δράστες πήραν πολλά μέτρα αυτοπροστασίας από τη στιγμή που έφυγαν από την Αθήνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά χρησιμοποίησαν 20 κινητά τηλέφωνα προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους.

Ψήφισμα Φίλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Να προχωρήσει στη διατήρηση και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθιστώντας το μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης ζητά από τον Υπουργό Παιδείας με ψήφισμα της η κίνηση φίλων του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

Κλειδώνει η φορολογία ακινήτων. Αλλαγές το 2014

Κλειδώνει η φορολογία των ακινήτων, καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης φαίνεται να έχουν συμφωνήσει.

Ο ενιαίος φόρος που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 για όλα τα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης και της αγροτικής γης θα επιβληθεί στη συνολική αξία της περιουσίας των Ελλήνων που εκτιμάται, με τις σημερινές αντικειμενικές αξίες σε 1,3 δισ. ευρώ.