Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Διατροφική βόμβα: Εντόπισαν τοξικά φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά

Φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά, εντόπισε η Greenpeace, έπειτα από το δεύτερο κύκλο αναλύσεων που έκανε επιβεβαιώνοντας ότι το… πιάτο των ελληνικών νοικοκυριών δεν είναι και τόσο «καθαρό».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας: Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 έγιναν αναλύσεις σε 34 δείγματα 11 λαχανικών και φρούτων ευρείας κατανάλωσης, τα οποία πωλούνται στην ελληνική αγορά.

Η παγκοσμιοποίηση σε μια μεταβατική εποχή

Το εμπόριο παραμένει ευάλωτο σε προβλήματα, όπως η οικονομική κρίση και η ανισότητα
 γράφει ο Martin Wolf στους Financial Times.

Η προστασία είναι ένα σκυλί που δεν γαβγίζει. Παρά την τεράστια οικονομική κρίση, η τάση προς την ενσωμάτωση της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίστηκε. Αυτό είναι σίγουρα αξιοσημείωτο.
 Γιατί συνέβη;
Θα διαρκέσει;
Και τι πρέπει ακόμη να γίνει;

«Παγίδες θανάτου» για βρέφη και παιδιά τα φουσκωτά παιχνίδια

Για «παγίδες θανάτου» έκανε λόγο η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας καταναλωτών TÜV, αναφερόμενη στα φουσκωτά παιχνίδια που βρίσκει κανείς σε περιοχές διακοπών και προειδοποίησε τους Γερμανούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά ακόμη και στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Σ.Ε.Ο.Κοζάνης - στιγμές του 2012 ( Video)

Στιγμές που μοιράστηκαν τα μέλη και οι φίλοι 
του ΣΕΟ Κοζάνης κατά το έτος 2012 
επενδεδυμένα με μουσική από τον Μανώλη Μουμουζιά.

Δείτε το βίντεο : 

Παπακωνσταντίνου: Τι θα έκανα αν γύριζα το χρόνο πίσω

Είναι το ιδανικό θύμα, που είχε άγνοια κινδύνου και αν γύριζε το χρόνο πίσω, θα χειριζόταν διαφορετικά την κατάσταση, προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του.
Αυτά δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιμένοντας πως όλα τα κόμματα αναζητούσαν κάποιον για να τιμωρηθεί προκειμένου να καταλαγιάσει ο θυμός του κόσμου.

20 δισ. ευρώ λείπουν από την ελληνική αγορά

Έλλειψη ρευστότητας ύψους 20 δισ. ευρώ εντόπισε στην ελληνική αγορά η εμπιστευτική μελέτη σκοπιμότητας για την σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου από την Oliver Wyman, το οποίο ως αρχικό κεφάλαιο θα έχει το 1/4 του προαναφερθέντος ποσού.

Ο Σόιμπλε έφυγε - Ο Λιού έρχεται

Σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες οι υπουργοί Οικονομικών των δύο ισχυρότερων οικονομιών, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, έκαναν στάση στην Αθήνα. Το γεγονός μόνο τυχαίο δεν θεωρείται με φόντο τις γνωστές εδώ και καιρό διαφωνίες εντός της τρόικας για το ελληνικό χρέος. Το ΔΝΤ επιθυμεί κούρεμα του ελληνικού χρέους και το Βερολίνο να αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση του χρέους που έχουν στα χέρια τους τα κράτη της ευρωζώνης.

Νεκρός ο αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς

Λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο έγινε η συμπλοκή των αστυνομικών με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα.
Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

Υπάλληλοι ΚΤΕΟ μετατάχθηκαν για να γλιτώσουν από διαθεσιμότητα

Μετακινήθηκαν σε υπηρεσίες που δεν κινδυνεύουν άμεσα

Τη λύση της μετακίνησης σε υπηρεσίες που δεν κινδυνεύουν άμεσα επιλέγουν ομάδες δημοσίων υπαλλήλων, που αισθάνονται ότι ασκούν δραστηριότητες, οι οποίες είναι υποψήφιες για έναν ακόμη «ξαφνικό θάνατο» όπως της ΕΡΤ ή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παγώνουν έως το 2016 οι αντικειμενικές αξίες

Παγώνουν όπως όλα δείχνουν οι αντικειμενικές αξίες, σύμφωνα και με την εφημερίδα Ημερησία, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, κάτι που σημαίνει πως οι αξίες για τα ακίνητα θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες του 2007.
Το πάγωμα σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ισχύσει έως το 2016.

Καταβολή του οικογενειακού επιδόματος

Στις 24 Ιουλίου θα λάβουν το οικογενειακό επίδομα οι πρώτοι 39.381 δικαιούχοι, των οποίων εκκαθαρίστηκαν οι φορολογικές δηλώσεις και πληρούν τις προϋποθέσεις, για την παραλαβή, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων.

Το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί και στους άλλους δικαιούχους, όπως και στους τρίτεκνους και πολύτεκνους.