Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανατριχιαστική αφήγηση αυτόπτη μάρτυρα της εκτέλεσης έξι ατόμων στο Ζιδάνι από γαλλικό απόσπασμα (1917)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Δεν είχαν περάσει παρά δυο μόνο έτη από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (1912) και η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και λίγο αργότερα στον Εθνικό Διχασμό, με την προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (1916) να οργανώνει το «στρατό της Εθνικής Αμύνης» στο πλευρό των Αγγλογάλλων (Αντάντ) ενάντια στους Γερμανοβούλγαρους, από τη μία, και το βασιλιά Κωνσταντίνο που πίστευε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ουδέτερη, από την άλλη.

Πάνω από 5.000 οι «Ρευματοκλέφτες»

Πενταπλασιασμό των περιστατικών ρευματοκλοπής σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, κατήγγειλε σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη ο διευθυντής δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ.
Πρόκειται για τα περιστατικά που έχουν εντοπιστεί και όχι αυτά που εξακολουθούν να υπάρχουν. Σε περιπτώσεις σύλληψης, εκτός από την επιστροφή της αξίας του ρεύματος, επιβάλλονται μηνύσεις με αποτέλεσμα να επιβάλλονται ποινές φυλάκισης ακόμη και τριών ετών.

Η “Φλόγα της Αγάπης” στα Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής, Πρωτοχωρίου & Λευκόβρυσης

Η “Φλόγα της Αγάπης” επισκέπτεται τα Δ.Δ. Αγ. Παρασκευής, Πρωτοχωρίου & Λευκόβρυσης και τις εκεί δραστήριες Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών συνδυάζοντας την Λαμπαδηδρομία με μια ακόμη εξόρμηση Αιμοδοσίας .
Τη φλόγα της αγάπης θα παραλάβουν το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου στις 11:00 οι αθλητές της ποδοσφαιρικής ομάδας Αγ. Παρασκευής και αφού κάνουν το γύρο του χωριού στις 11:30 θα γίνει στάση και ομιλία στην πλατεία.

Οι τροφές που βοηθούν να έχουμε καλή μνήμη

Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχουν τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καλή εγκεφαλική λειτουργία, στη συγκέντρωση, στην ενίσχυση της μνήμης και της προσοχή;
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για τη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου, αν προσθέσετε «έξυπνες» τροφές και ροφήματα στη διατροφή σας .

Τα 7 μεταπτυχιακά με την μεγαλύτερη ζήτηση στη χώρα μας

Χιλιάδες απόφοιτοι πανεπιστήμιων ψάχνουν να βρουν ποιο θα είναι το επόμενο τους βήμα στην ακαδημαϊκή τους καριέρα και εξαπολύουν «σαφάρι» προκειμένου να εντοπίσουν το μεταπτυχιακό το οποίο θα τους παράσχει την όσο το δυνατόν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα.

Οι πιο δημοφιλείς δήμαρχοι και περιφερειάρχες - Ο Λάζαρος Μαλούτας ανάμεσά τους


Τους πέντε δημοφιλέστερους περιφερειάρχες και τους 20 πιο δημοφιλείς δημάρχους καταγράφει η πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 18 Ιουλίου σε δείγμα 30.249 ατόμων.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πιο δημοφιλείς περιφερειάρχες είναι:

Υπαίθριος κινηματογράφος στη στοά Τσιμηνάκη στο κέντρο της Κοζάνης από το «Φαντάσου την Πόλη»

Το βράδυ της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, η ομάδα του «Φαντάσου την Πόλη» μεταφέρει τη μαγεία της έβδομης τέχνης στη Στοά Τσιμηνάκη (στην οδό Μακεδονομάχων 4).

 Η «Σκοτεινή Πόλη» (Dark City) του Alex Proyas θα ανοίξει τις πύλες σε ένα γοτθικό μεταφυσικό κόσμο και θα διηγηθεί μια ιστορία καφκικής αλληγορίας και οργουελικών αναφορών.