Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πάμπλο Πινέδα, ο δάσκαλος με σύνδρομο Down στην Ελλάδα: Να μην βάζετε όρια στον εαυτό σας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στην Ευρώπη με σύνδρομο Down,
αλλά και πρωταγωνιστής της βραβευμένης ταινίας «εμείς οι δυο»
 (Me Too – Yo Tambien) ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος
 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κορυφογραμμή».

 ( βίντεο  στο κάτω μέρος του άρθρου )

Επιστράτευσαν τον διευθυντή της ΕΜΥ να καθησυχάσει τον κόσμο από τους αεροψεκασμούς. Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης είπε πολλές αλήθειες

Όλα τα μέσα επιστράτευσαν προκειμένου να καθησυχάσουν τον κόσμο από τους ανελέητους αεροψεκασμούς που κάλυψαν όλη την Ελλάδα.
Η προσπάθεια συγκάλυψης έγινε φανερή από το Πρώτο Θέμα όταν άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης των αεροψεκασμών μέσα σε λίγες ώρες.

Το Δημόσιο κατάσχεσε 4 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό για χρέη σε νεκροταφείο

Οι τράπεζες κατακλύζονται από έγγραφα που στέλνουν οι δήμοι

Μετά και την καλοκαιρινή παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών που ενέκρινε τέτοιες δράσεις και διαδικασίες-εξπρές περί πρόσβασης των ελεγκτικών μηχανισμών στους αποταμιευτικούς ή τρεχούμενους λογαριασμούς, χιλιάδες είναι τα αιτήματα εκ μέρους φορέων του Δημοσίου για κατασχέσεις εις βάρος πολιτών.

Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν - O κορυφαίος μαέστρος του 20ου αιώνα έχει..ρίζες από την Κοζάνη


Η ελληνική καταγωγή του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν ανάγεται στους αδελφούς Καραγιάννη, οι οποίοι ξεκίνησαν ως Έλληνες μετανάστες από την Κοζάνη και εγκαταστάθηκαν στα μέσα του 18ου αιώνα στην Αυστροουγγαρία, όπου διέπρεψαν στο εμπόριο και στην υφαντουργία βάμβακος.

Τι καιρό θα κάνει το χειμώνα στην Ελλάδα σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ημερομήνια και τα...πουλιά

Διφορούμενες είναι οι απόψεις για τον καιρό που θα κάνει το χειμώνα στην Ελλάδα.
Από τη μια πλευρά οι επιστήμονες μιλούν για έναν ζεστό και ξηρό χειμώνα με λίγες βροχές και από την άλλοι οι... λαϊκοί μετεωρολόγοι μιλούν για ένα βαρύ και πρόωρο χειμώνα.

Ακραίες καταστάσεις της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

Τον τελευταίο καιρό, όλο και πληθαίνουνε δυστυχώς τα κρούσματα βίας και κοινωνικών εκρήξεων, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Μιας κρίσης, που μας έβαλαν ακριβώς οι δύο κυβερνούσες παρατάξεις που δυστυχώς τόσα χρόνια έφτασαν την οικονομία σε αυτά τα χάλια. Βεβαίως πέρασαν τόσοι υπουργοί οικονομικών και φυσικά καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε, γιατί ποτέ δεν βγήκε ένας προϋπολογισμός και όλοι ήτανε ελλειμματικοί.

Αγροτοδασική πυρκαγιά στην Λευκοπηγή Κοζάνης

Υπό πλήρη κατάσβεση τέθηκε χθες (28/09/2013) στις 18:30 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:27 της ιδίας ημέρας, σε Αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ Λευκοπηγής  του Δ. Κοζάνης. Από την πυρκαγιά κάηκαν 5 στρέμματα ξηρά χόρτα και 20 υπολείμματα καλλιεργειών.

Μέχρι 30/9 οι αιτήσεις στο Δήμο Εορδαίας για 59 θέσεις 8μήνων

Αιτήσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα μπορούν να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι για τις 59 θέσεις εργασίας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στις οποίες προχωρά ο Δήμος Εορδαίας, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου. Όπως είναι λογικό, στο Δήμο Εορδαίας έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο.

Αναβολή προγραμματισμένης για Κυριακή 29-9-3013 διακοπής ρεύματος


Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :

Η προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για την Κυριακή 29/9/2013, σε περιοχές του Δήμου Βοίου και συγκεκριμένα στα Δ.Δ: Παλαιόκαστρου, Δαφνερού, Γαλατινής, Σιάτιστας, Μπάρα Σιάτιστας και Μπάρα Γρεβενών, Καλαμιάς, Βατερού, Αλωνακίων, Σκήτης, Κοκκιναρά, Κηπάριου, Ανθότοπου, Σιδερών, Λιβερών, Μεταμόρφωσης, Ξηρολίμνης  αναβάλλεται.