Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

180.000 ευρώ… ανάσα για τα Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης - Πτολεμαϊδας

Mε το συνολικό ποσό των 180.000 ευρώ πρόκειται να ενισχυθούν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τα Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, όπως αποφασίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
Από το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο θα έρθει να δώσει μια πολύ μεγάλη ανάσα για την (προβληματική, λόγω έλλειψης πόρων) λειτουργία των δυο Ειδικών Εργαστηρίων, τα 120.000 ευρώ θα δοθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ενώ από 30.000 ευρώ θα καταβάλλουν οι Δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας.

Το ποσό των 180.000 ευρώ προορίζεται για την κάλυψη μισθολογικών αναγκών και όχι μόνο των δυο Ειδικών Εργαστηρίων. Παράλληλα το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης θα ενταχθεί άμεσα σε πρόγραμμα, που θα του καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες για τα επόμενα έτη ενώ, καταβάλλεται ανάλογη προσπάθεια να συμβεί το ίδιο και για εκείνο της Πτολεμαίδας.

Αναβολή για τη ΜΠΕ Αιολικού Πάρκου στα όρια Ν. Καστοριάς και Φλώρινας

Στην ίδια, προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε και το θέμα γνωμοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 163,8 ΜW» και τα συνοδά αυτού έργα, της εταιρείας «ADEMCO Αιολική Δυτικής Μακεδονίας ΕΠΕ» με τη διακριτική ονομασία «Αιολική Δυτικής Μακεδονίας ΕΠΕ», στη θέση με το τοπωνύμιο «Τρικλάριον όρος» των Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου του Ν. Καστοριάς και Δήμου Πρεσπών του Ν. Φλώρινας, στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μετά, πάντως, από πολύωρη συζήτηση, το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση, ύστερα και από τις αντιρρήσεις τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και από περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής. Αντίθετος εμφανίστηκε και ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση. Αντίθετα, θετική ήταν η εισήγηση του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή.

Τέλος, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η έγκριση  δημοπράτησης του έργου «Βιολογικός Καθαρισμός Σιάτιστας» προϋπολογισμού 6.650.000 ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης ΕΠΕΡΑΑ και περιλαμβάνει:
Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων  (Ε.Ε.Λ.) και Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Σιάτιστας.



Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου