Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το λούνα παρκ που βάφτηκε με το αίμα 13χρονου – Αγωνία για το 9χρονο κορίτσι που δίνει μάχη να μείνει στη ζωή μετά την τραγωδία στο Ελληνικό

Δε χωράει ανθρώπου νους την τραγωδία που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, στα σύνορα με την Αργυρούπολη, σχεδόν στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη. Ένα 13χρονο αγόρι σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των -ανήμπορων να αντιδράσουν- γονιών του, ενώ η 9 ετών αδερφούλα του έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων με θλάση στον πνεύμονα!

Η οικογένεια αποφάσισε να πάει στο λούνα παρκ για να παίξουν τα παιδιά. Κανείς δεν περίμενε να γίνει τέτοιο κακό. Τα δυο παιδιά μπήκαν στη φουσκωτή μπάλα που γυρίζει μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων από τη λεωφόρο Κύπρου

Όμως το κακό δεν έγινε γιατί η μπάλα βγήκε από την πισίνα και κύλησε στο δρόμο (σ.σ. δεν υπάρχουν κάγκελα να χωρίζουν το λούνα παρκ από το δρόμο). Το κακό έγινε γιατί ο άνεμος που φύσηξε παρέσυρε τη μπάλα προς το εσωτερικό του λούνα παρκ.

Τα τοιχώματα της πισίνας δεν ήταν ικανά να σταματήσουν την πορεία του φουσκωτού. Ήταν πολύ χαμηλά και δεν υπήρχε περίπτωση να ανακόψουν την πορεία του. Το φουσκωτό ήταν φουσκωμένο να ήλιο κάτι που το καθιστά ακόμη πιο ελαφρύ και εύκολο να παρασυρθεί.

Όπως κι έγινε. Ο αέρας φύσηξε και το φουσκωτό άρχισε να χτυπά σε οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του. Μέσα τα παιδιά εγκλωβισμένα, δε μπορούσαν να ξεφύγουν.

Όταν η τρελή πορεία της μπάλας σταμάτησε, το αγόρι είχε χτυπήσει τόσο πολύ, που ήταν αναίσθητο. «Έβγαζε αίμα από το στόμα του και ήταν μελανιασμένος» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο NewsIt.

Τα χτυπήματα στο κεφάλι ήταν μοιραία για το 13χρονο αγόρι. Επί 40 λεπτά, οι γιατροί προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη αλλά μάταια. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπίστωσαν το θάνατό του.

Η 9χρονη αδερφή του νοσηλεύεται στο Παίδων με θλάση στον πνεύμονα. Η κατάστασή της είναι σοβαρή αλλά σταθερή με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρει.

Ήδη, η αστυνομία έχει κάνει σε τρεις συλλήψεις υπευθύνων του λούνα πάρκ. Πρόκειται για αλλοδαπούς χειριστές των παιχνιδιών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Ο ιδιοκτήτης είναι από τα Ιωάννινα και διαθέτει εταιρεία με λούνα παρκ ανά την Ελλάδα. Ισχυρίζεται ότι έχει μαζί του την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ.


newsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου