Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ευρωεκλογές 2014: φυλάκιση ενός έτους για όσους δεν ψηφίσουν

Με «άκρως δημοκρατικά» νέα εμφανίστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ανακοίνωσε τις κυρώσεις για όσους δεν ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές 2014.

Όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος «Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών τους της 25ης Μαΐου 2014, σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική».

Με την παραπάνω ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών κάνει σαφές, πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές 2014, αν δεν θέλουν να υποστούν τις συνέπειες…

Έτσι, σε περιπτώσεις αδικαιολόγητης αποχής από τις εκλογές του Μαΐου αλλά και τις ευρωεκλογές 2014, οι απόντες θα τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 117 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ. 26/2012).

Ωστόσο, από την παραπάνω διάταξη για τις ευρωεκλογές 2014 εξαιρούνται:

όσοι θα βρίσκονται στο εξωτερικό,
όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.


φήμες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου