Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Κρούσμα της νόσου MERS στην Ελλάδα

Σοβαρή αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας 69χρονου Έλληνας, που ζει μόνιμα στην Σαουδική Αραβία και στον οποίο διαγνώστηκε, η νόσος MERS, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του προς την Αθήνα και κατά την παραμονή του στην Ελλάδα. Επίσης καθησυχάζει υπογραμμίζοντας ότι όλα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Έως τις 17 Απριλίου 2014 έχουν δηλωθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) συνολικά 243 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον MERS συμπεριλαμβανομένων 93 θανάτων.


Η κλινικοεργαστηριακή αξιολόγηση του ασθενούς έγινε μετά την άφιξή του στη χώρα μας τη Μεγάλη Πέμπτη από την Τζέντα λόγω παρατεινόμενου εμπύρετου, για το οποίο είχε εκτιμηθεί σε νοσοκομείο της περιοχής. Ο ασθενής ελέγχθηκε και βρέθηκε θετικός σε δύο διαδοχικές δοκιμασίες στο Ινστιτούτο Παστέρ. Ο 69χρονος με ενέργειες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας
 (ΕΚΕΠΥ) μεταφέρεται σε ειδική μονάδα αναπνευστικών νοσημάτων.


pelop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου