Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πρόσληψη 10.000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις, ποιους αφορά, απολαβές

Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων από επιχειρήσεις
 Το πρόγραμμα το οποίο θα αφορά όσους από περίπου 20.000 ανέργους είχαν συμμετάσχει στο προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα μέσω των «Τοπικών σχεδίων για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας ΤοπΣΑ» και των «Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ» και απασχολούνται σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές,
 δηλαδή, μέσα στον Ιούνιο.

Το πρόγραμμα θα αφορά 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας (πλην Νοτίου Αιγαίοι και Στερεάς Ελλάδας και θα ανέλθει σε 17 εκατ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του οργανισμού (oaed.gr). Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, όπως επίσης και οι ΚοινΣεπ που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που το τελευταίο τρίμηνο έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.

Αναφορικά με τους άνεργους, ωφελούμενοι είναι:

-Αυτοί που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.

-Έχουν συμπληρώσει τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

-Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

-Έχουν ωφεληθεί δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ και διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής σε τέτοιου είδους πρόγραμμα από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη.

Η επιχορήγηση για κάθε μία ημέρα απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και όχι πλέον τον 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Η επιχορήγηση για κάθε μία ημέρα απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πλέον τον 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.



 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου