Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Αρχές του ’15 ξεκινά η κατασκευή της Νέας Μονάδας στην Πτολεμαϊδα: 600 μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ


Ανακοίνωσε από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, την “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5” και στις αρχές του 2015 θα ξεκινήσει η κατασκευή της, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, την Παρασκευή
από την Πτολεμαΐδα, όπου και εγκαινίασε το Παλαιοντολογικό Εργαστήριο του Μουσείου της Πτολεμαΐδας το οποίο
κατασκευάστηκε με τη χορηγία της ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι αναμένεται εντός των επόμενων 2-3 μηνών προκήρυξη για την πρόσληψη 600 θέσεων μόνιμου τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ.

Ο κ. Ζερβός ερωτηθείς ειδικότερα για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα είπε ότι ήδη αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει οι μελέτες που προβλέπονταν από τη σύμβαση του έργου, η οποία υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 2013. Η σύμβαση προβλέπει ότι μέσα σε 20 μήνες από την υπογραφή θα αρχίσει η κατασκευή και μια και η υπογραφή έγινε πέρσι τον Απρίλιο άρα στις αρχές του χρόνου θα αρχίσει η κατασκευή της νέας μονάδας.

Ερωτηθείς  ανέφερε ότι για το πόσες θέσεις εργασίας προβλέπεται να δημιουργήσει η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας στην περιοχή είπε ότι οι θέσεις ποικίλουν, ανάλογα με την κάθε φάση της κατασκευής της μονάδας, αλλά προβλέπεται να απασχοληθούν στην κατασκευή της γύρω στα 3.000 άτομα, καθώς η διάρκεια κατασκευής της μονάδας θα γίνει σε 4 χρόνια.
Ερωτηθείς επίσης  για το εάν υπάρχει άμεση προοπτική για μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ απάντησε ότι η ΔΕΗ ήδη έχει πάρει μια έγκριση για πρόσληψη 600 ατόμων, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως ένα μεγάλο μέρος των θέσεων αυτών θα είναι για εδώ, για την περιοχή μας. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι η προκήρυξη των θέσεων αυτών θα γίνει «άμεσα», τους επόμενους 2-3 μήνες, καθώς όπως σημείωσε έχουν γίνει όλα τα διαδικαστικά, οι υπογραφές που απαιτούνται κλπ. και δήλωσε ότι από δω και πέρα είναι θέμα του ΑΣΕΠ μέσω του οποίου θα γίνει ο διαγωνισμός


e-ptolemeos.gr

1 σχόλιο: