Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος – 31 Μαίου 2014

Η εξάρτηση από το κάπνισμα  αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες.  Το ΆερτοΝ αξιοποιώντας την Παγκόσμια μέρα κατά του καπνίσματος στις 31/5/2014 διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο, για να ενημερώσει τους χρόνιους καπνιστές σχετικά με την  διακοπή  καπνίσματος μέσω του ψυχοδράματος.

Το ΆερτοΝ είναι το μοναδικό πρόγραμμα απεξάρτησης από το κάπνισμα μέσω του ψυχοδράματος. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, σύντομης διάρκειας πρόγραμμα με μικρό κόστος συμμετοχής. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια καπνιστές, που επιθυμούν να απελευθερωθούν από το κάπνισμα.

Το ΆερτοΝ, ¨ο κολυμβητής του αέρα¨ κατά τον Οδ. Ελύτη, δημιουργήθηκε από ψυχολόγους με μεγάλη εμπειρία στις εξαρτήσεις ουσιών, για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του καπνίσματος στην σωστή του διάσταση. Όχι μόνον σαν ένα σοβαρό ιατρικό ζήτημα αλλά και σαν μια πολύ δύσκολη εξαρτητική λειτουργία, που για αντιμετωπιστεί, απαιτείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεξάρτησης.

Η φιλοσοφία του προγράμματος στηρίζεται στην ανάδυση της επιθυμίας για αλλαγή και όχι στην εφαρμογή μεθόδων απαγόρευσης και εκφοβισμού, έχοντας ως κύριο θεραπευτικό εργαλείο το ψυχοδραματικό παιχνίδι.

Το  ψυχόδραμα είναι μια ομαδική βιωματική προσέγγιση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε προγράμματα απεξάρτησης από ουσίες, με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Μέσα από την δράση και το παιχνίδι, τα μέλη θα διερευνήσουν το ρόλο του καπνίσματος στη ζωή και τις σχέσεις τους και θα ενδυναμώσουν το κίνητρό τους ώστε να κερδίσουν τη μάχη για την απεξάρτηση.

Η διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι δύο (2) ώρες και θα πραγματοποιηθεί στην διεύθυνση Έβρου 3 (πλησίον μετρό Μεγάρου Μουσικής) Η συμμετοχή είναι χωρίς κόστος για τους καπνιστές.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 722 9567 και 694 878 1120 (υπεύθυνη - Κα Φωτεινοπούλου Κωνσταντίνα).



Σταύρος Κεβόπουλος
Ψυχολόγος – Ψυχοδραματιστής
ΆερτοΝ – Πρόγραμμα απεξάρτησης απο το κάπνισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου