Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ρένα Δούρου- παλαμάκια στον Τσοχατζόπουλο: η αλήθεια για τη φωτογραφία

Μια φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου καθώς φαίνεται να εμφανίζει την Ρένα Δούρου και τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε στιγμές απόλυτης αρμονίας, διασκέδασης και χαλαρότητας.
Η Ρένα Δούρου διέψευσε τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να είναι υπάλληλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Φωτιές άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο η Ρένα Δούρου διετέλεσε υπάλληλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου από το 2001.

Με τον τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη», η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ), όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και, στη συνέχεια, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η υποψήφια βουλευτής Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε στη «χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών».

Και συνεχίζει: «Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση…».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η Ρένα Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Όπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει σύμβουλος εκδόσεων».

Υπενθυμίζεται επιπλέον, ότι σε πρόσφατη εκπομπή του Star, ο Αργύρης Ντινόπουλος ψευδώς προσπάθησε να συνδέσει τη Ρένα Δούρου με τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, που έχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα, εμφανίζοντάς την ως δήθεν σύμβουλο του και μάλιστα κατά την περίοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η Ρένα Δούρου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «η πραγματικότητα είναι ότι συνέβαινε το αντίθετο: ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου και όχι εγώ εκείνου! Όση αλήθεια περιέχει η παραπάνω πρόταση, άλλη τόση περιείχαν και τα δημοσιεύματα».

Επιπλέον, η Ρένα Δούρου δήλωσε, «Δυστυχώς και η πολιτική το σύμπαν ολόκληρο είναι πλέον κίτρινα…τους υπουργούς δεν τους βάλαμε εμείς στις θέσεις τους, ούτε θα εργαζόμαστε σε έναν χώρο μόνο αν οι υπουργοί είναι της αρεσκείας μας. Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, δεν είναι του Άκη Τζοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά άνηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», δήλωσε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς της, από τις ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις για τον Άκη Τζοχατζόπουλο του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, κατέθεσε η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου.

Με την αγωγή της η Ρένα Δούρου ζητά αποζημίωση 260.000 ευρώ, για ηθική βλάβη από την προσβολή της προσωπικότητας της. Το ποσό αυτό θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας.

Η φωτογραφία με την υποτιθέμενη Ρένα Δούρου έχει αρκετές εκδοχές, αυτή που δείχνει μια κυρία που μοιάζει με την Ρένα Δούρου να χτυπά παλαμάκια στον Άκη Τζοχατζόπουλο και στην άκρη κάποιος που μοιάζει με τον Χορταρέα.

Την ίδια στιγμή όμως την εμφάνισή της κάνει άλλη μια φωτογραφία από το ίδιο ακριβώς σκηνικό μόνο που αντί για τον «Χορταρέα» εμφανίζεται στην θέση του ένας άλλος κύριος με μούσια.


Η φωτογραφία φαίνεται ότι είναι εμφανώς μονταρισμένη, όχι όμως στο σημείο όπου βρίσκεται η υποτιθέμενη Ρένα Δούρου, στο οποίο δεν υπάρχει καμία παρέμβαση, αλλά μόνο στο σημείο όπου εμφανίζεται και εξαφανίζεται ο «Χορταρέας».



fimes.gr

1 σχόλιο:

  1. O Γλέζος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παλαιότερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ που ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως πολεμά σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή