Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Απετράπη αυτοκτονία μέσω διαδικτύου

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν αποτραπεί 96 αυτοκτονίες ατόμων που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους διαδικτυακά, ενώ συνολικά έχουν αποτραπεί
947 περιπτώσεις.

Ειδικότερα, στις 17 Μαΐου το απόγευμα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άτομο με ψευδώνυμο, το οποίο διατηρούσε προφίλ στο «Facebook» και μέσω αναρτήσεων, εκδήλωνε την πρόθεσή να αυτοκτονήσει.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας και ανάλυσης των ηλεκτρονικών ιχνών του διαχειριστή του συγκεκριμένου προφίλ, προέκυψε ότι ανήκουν σε πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ εντοπίστηκε άμεσα η γεωγραφική θέση του.

Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο επικοινώνησε με τους οικείους του, αναφορικά με την επίμαχη ανάρτηση στο διαδίκτυο, ενώ διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

· Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr




nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου