Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014 : Στους "16" η Ελλάδα μετά τη χθεσινή νίκη!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελλάδα να έχει δύο… αναποδιές! Μόλις στο 12’ ο Παναγιώτης Κονέ ένιωσε ένα «τσίμπημα» στο πόδι και έτσι πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Ανδρέα Σάμαρη να περνά στο γήπεδο! Η… ατυχία συνεχίστηκε καθώς στο 24’ ο Καρνέζης αποχώρησε επίσης τραυματίας με πρόβλημα στη μέση και τη θέση του πήρε ο Γλύκος.

Η Ακτή Ελεφαντοστού δεν απείλησε την Ελλάδα ιδιαίτερα. Στο 9’ ο Ζερβίνιο προσπάθησε από τα αριστερά της ελληνικής άμυνας να μπει στην περιοχή, όμως ο Μανωλάς τον πρόλαβε, ενώ στο 13’ μια επικίνδυνη σέντρα του Γιάγια Τουρέ σταμάτησε στον Καρνέζη.

Όσο κυλούσε το ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν στα μέτρα της Ελλάδας, η οποία πριν σκοράρει προειδοποίησε τον τερματοφύλακα Μπαρί. Στο 33’ ο Χολέμπας από τα αριστερά βρέθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Ένα λεπτό μετά η Ελλάδα κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Καραγκούνης δεν έπιασε γεμάτα τη μπάλα και σπατάλησε μία καλή ευκαιρία.

Τελικά το γκολ ήρθε πριν την ανάπαυλα. Στο 42’ ο Σάμαρης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε το 1-2 με τον Σαμαρά και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα τρομερό σόλο του Γιάγια Τουρέ και σουτ, το οποίο «έσπασε» στην άμυνα και κατέληξε στο χέρια του Γλύκου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ελλάδα να έχει δύο καλές στιγμές με τον Χριστοδουλόπουλου στην επίθεση, με βασική όμως αποστολή τη συμπαγή άμυνα. Ο Χριστοδουλόπουλος στο 46’ δοκίμασε ένα επικίνδυνο σουτ, το οποίο κόντραρε, ενώ στο 54’ με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ενδιάμεσα στο 49’ ο Τιοτέ έκανε την πρώτη τελική της Ακτής, με τον Γλύκο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Η Εθνική προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φτάσει σε ακόμα ένα γκολ. Στο 58’ ο Σαμαράς έφυγε στην αντεπίθεση και πέρασε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος δοκίμασε τα ρεφλέξ του Μπαρί, ενώ στο 62’ σε νέα αντεπίθεση ο Τοροσίδης κέρδισε την κίτρινη κάρτα και φάουλ έξω από την περιοχή της Ακτής. Η Ελλάδα άγγιξε το γκολ στο 68’, όταν ο Καραγκούνης με ένα σουτ-φωτοβολίδα νίκησε τον Μπαρί, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ακτή έφτασε στην ισοφάριση. Στο 74’ ο Ζερβίνιο άνοιξε τη μπάλα για τον Μπονί, ο οποίος πλάσαρε σωστά και πέτυχε το 1-1 για τους Αφρικανούς.

Στο 80’ η Εθνική σημάδεψε το δοκάρι του Μπαρί για τρίτη φορά στο παιχνίδι, με την σέντρα-σουτ του Τοροσίδη, ενώ στο 87’ χάθηκε μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή της Ακτής και έκανε το γύρισμα, όμως κανείς παίκτης δεν ακολούθησε για να την στείλει στα δίχτυα.

Η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι από τον μαρκάρισμα του Σιό. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1.

Μετά το τελικό σφύριγμα οι δρόμοι της Ελλάδας πλημμύρισαν από φιλάθλους. Οι πλατείες γέμισαν με φόντο το γαλανόλευκο της ελληνικής σημαίας και το κόκκινο. Το χρώμα των πανηγυρισμών από τα βεγγαλικά.

Πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα το βράδυ της Κυριακής. Οι Έλληνες θα βρεθούν απέναντι σε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προκριθούν στα προημιτελικά! Αν θα τα καταφέρουν ή όχι περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού οι διεθνείς κατάφεραν ήδη να ξεσηκώσουν για μία ακόμα φορά τους συμπατριώτες μας!

Ένα κουβάρι οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν τον ανεπανάληπτο θρίαμβό τους

(Tα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα)

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1


Γκολ: 42' Σάμαρης (Ελλάδα), 74' Μπονί (Ακτή Ελεφαντοστού), 90+3' πεν. Σαμαράς

Κίτρινες:
 Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Ντιέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης (24' λ.τ Γλύκος), Μανιάτης, Μανωλάς, Σαμαράς, Κονέ (12' λ.τ. Σάμαρης), Καραγκούνης (77' Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας

Ακτή Ελεφαντοστού (Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Κ. Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (62'), Ζερβίνιο (82' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γ. Τουρέ, Σερέι, Μπαμπά.

Oι παίκτες των δύο ομάδων ανταλλάσσουν χειραψία πριν τη σέντρα
Ξεκίνησε το παιχνίδι καλή επιτυχία στην Εθνική μας...

5o λεπτό: Καμία αξιοσημείωτη φάση στο παιχνίδι. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η Εθνική μας κρατάει καλά.

9ο λεπτό: Ευκαιρία για την Ακτή: Έπειτα από αντεπίθεση των Ιβοριανών χτύπησε «συναγερμός» στα γαλανόλευκα καρέ, ωστόσο ο Μανωλάς προλαβαίνει τον Ζερβίνιο και παραχωρεί κόρνερ. 

Ο Παναγιώτης Κονέ δεν μπόρεσε να συνεχίσει
12o λεπτό: Αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα: Ο Κονέ ένιωσε ένα τσίμπημα και δεν μπορεί να συνεχίσει. Στη θέση του πέρασε ο Σάμαρης.

13o λεπτό: Ευκαιρία για την Ακτή: Ο Γιάγια Τουρέ κάνει μία επικίνδυνη σέντρα ωστόσο ο Καρνέζης πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα.

14ο λεπτό: Ευκαιρία για την Ελλάδα: Πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα στο ματς. Μετά από συρτή σέντρα του Τοροσίδη, ο Σαλπιγγίδης δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή μπροστά από τον Μπαρί.

18o λεπτό: Πρόβλημα με τον Καρνέζη. Αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση και όλο το ιατρικό τιμ έπεσε πάνω στον διεθνή γκολκίπερ, ενώ παράλληλα ο Γλύκος σηκώθηκε για ζέσταμα. Προς το παρόν συνεχίζει ο διεθνής γκολκίπερ.

Ο Καρνέζης πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα προ του Ντρογκμπά
24ο λεπτό: Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα: Απίστευτη ατυχία για την Εθνική μας που αναγκάζεται να κάνει και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Ο Καρνέζης τελικά δεν μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι και στη θέση του πέρασε ο Παναγιώτης Γλύκος.

Σχόλιο: Κακό ποιοτικά είναι το παιχνίδι στο πρώτο του μισάωρο, χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

33ο λεπτό: Δοκάρι για την Εθνική μας: Ο Χολέμπας πιάνει έναν κεραυνό με το δεξί του πόδι, έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί.

(Το δοκάρι του Χολέμπας)

37ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Ντρογκμπά: Ο επιθετικός της Ακτής Ελεφαντοστού την αντίκρισε για  μαρκάρισμα στον Σάμαρη.

42ο λεπτό: ΓΚΟΛ για την Εθνική μας: Έπειτα από λάθος της άμυνας των Ιβοριανών ο Σάμαρης κλέβει τη μπάλα εξαιρετικά, παίζει το ένα-δύο με τον Σαμαρά και πλασάρει ιδανικά τον Μπονί και κάνει το 1-0 για τη «γαλανόλευκη».
Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options

(Το γκολ του Σάμαρη)

45ο λεπτό: Ευκαιρία για την Ακτή: Ο Γιάγια Τουρέ κάνει εξαιρετική ατομική ενέργεια όμως η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Γλύκου.

Ημίχρονο στο παιχνίδι... Η Εθνική μας πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, χάρη στο πανέμορφο γκολ του Σάμαρη. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα (1-1 το άλλο παιχνίδι) η «γαλανόλευκη» περνάει στη φάση των «16».

Ο Σάμαρης πανηγυρίζει το γκολ του...

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο... Χωρίς αλλαγή επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες.

49ο λεπτό: Ευκαιρία για την Ακτή Ελεφαντοστού: Ο Τιοτέ σουτάρει έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Γλύκος μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

54ο λεπτό: Ευκαιρία για την Ελλάδα: Ο Χριστοδουλόπουλος πιάνει το σουτ, ωστόσο η μπάλα δεν του κάνει το χατήρι και περνάει άουτ.

58ο λεπτό: Ευκαιρία για την Ελλάδα: Ο Σαμαράς σπάει στον Σαλπιγγίδη, που κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και ο Μπαρί διώχνει υπό πίεση.


Σχόλιο: Η Ακτή Ελεφαντοστού πιέζει προσπαθώντας να ισοφαρίσει, ωστόσο η ελληνική άμυνα κρατάει καλά. Μάλιστα η Εθνική μας είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

61ο λεπτό: Πρώτη αλλαγή για την Ακτή: Στη θέση του Τιοτέ πέρασε ο Μπονί.

62o λεπτό: Κίτρινη κάρτα στον Καλού: Την αντικρίζει για μαρκάρισμα στον Τοροσίδη στην αντεπίθεση.

63ο λεπτό: Ευκαιρία για την για την Ελλάδα: Ο Τοροσίδης πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα φεύγει άουτ.

Ο Γιάγια Τουρέ σουτάρει αλλά δεν βρίσκει στόχο
67ο λεπτό: Ευκαιρία για την Ελλάδα: Επικίνδυνο σουτ του Καλού, μπάλα ευτυχώς φεύγει άουτ.

68ο λεπτό: Δοκάρι για την Ελλάδα: Ο Καραγκούνης πιάνει ένα ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μπονί. Δεύτερο δοκάρι για την Εθνική μας στο παιχνίδι, μετά από αυτό του Χολέμπας.

(Το δεύτερο δοκάρι της Εθνικής)

70ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα για την Ακτή: Την αντικρίζει ο Ντιέ για τράβηγμα στον Χολέμπας.

74ο λεπτό: Γκολ για την Ακτή Ελεφαντοστού: Ο Μπονί, μετά από πάσα του Ζερβίνιο, βγαίνει τετ α τετ με τον Γλύκο και τον πλασάρει εύστοχα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους Ιβοριανούς.

77ο λεπτό: Αλλαγή για την Ελλάδα: Στη θέση του Καραγκούνη πέρασε ο Γκέκας.

78ο λεπτό: Αλλαγή για την Ακτή: Ο Ντιομαντέ στη θέση του Ντρογκμπά.

80ο λεπτό: Τρίτο δοκάρι για την Ελλάδα:  Ο Τοροσίδης σεντράρει από τα δεξιά και η μπάλα χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Μπαρί.

82ο λεπτό: Αλλαγή για την Ακτή: Στη θέση του Ζερβίνιο πέρασε ο Σίο.

84ο λεπτό: Ευκαιρία για την Ελλάδα: Καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα όμως περνάει λίγο άουτ.

87ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα: Ο Σαλπιγγίδης γυρίζει τη μπάλα όμως φεύγει παράλληλα από την εστία.

90+1': Πέναλτι κερδίζει η Ελλάδα με τον Σαμαρά να το κερδίζει από τον Σιό.

90+3': Γκολ για την Εθνική: Ο Σαμαράς ευστοχεί από την άσπρη βούλα και κάνει το 2-1 για τη «γαλανόλευκη».

Τέλος στο ματς!!!! Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται στους 16 του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου