Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πέφτει η θερμοκρασία από το απόγευμα της Παρασκευής

Αποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας από την Παρασκευή το απόγευμα και επανέρχονται οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να αλλάζει και η θερμοκρασία να πέφτει.

Πιο συγκεκριμένα μάλιστα από το απόγευμα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανόν της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές, θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Το θερμόμετρο στα δυτικά και βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται σε ανατολική Στερεά, και ανατολική Πελοπόννησο με το θερμόμετρο να φτάνει τους 36 με 38 βαθμούς.

Από το απόγευμα της Παρασκευής στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα επικρατήσουν σε όλο το Αιγαίο το Σάββατο και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και άλλο δε θα ξεπερνά πουθενά τους 33-35 βαθμούς.

«Καμίνι» η χώρα - 42 βαθμοί στον Βόλο

«Κόκκινο» χτύπησε χθες το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών στις 17:00 το θερμόμετρο άγγιξε τους 42 βαθμούς στο Βόλο. Στο Άργος ο υδράργυρος άγγιξε τους 41 βαθμούς, σε Λάρισα και Λαμία τους 40.

Στην Αθήνα και τη Σκύρο το θερμόμετρο το απόγευμα έδειχνε 39 βαθμούς, ενώ σε Καλαμάτα και Χανιά 38. Οι χαμηλότερες, συγκρητικά θερμοκρασίες εντοπίστηκαν σε Μυτιλήνη, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο να δείχνει 37 βαθμούς Κελσίου.




Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου