Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους

Δεκτή έγινε η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που θα επιτρέπει τη δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη για τους ανασφάλιστους πολίτες, σε συνέχεια της δωρεάν ιατρικής τους κάλυψης, δηλαδή της ελεύθερής τους πρόσβασης στις δομές του ΠΕΔΥ. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας - Δημόσιο λογιστικό».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία «Η παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης σε ασφαλισμένους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ). Mε κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε σχετική λεπτομέρεια».
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται επίσης ότι «Στο πλαίσιο του κράτους Πρόνοιας κρίνεται ως επείγουσα η κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει συντελέσει στην αύξηση του αριθμού τους. Πλην όμως στους σκοπούς του ΕΟΠΥΥ, ως αυτοί περιγράφονται στο άρθρο 8 του ν. 4238/2014, δεν περιλαμβάνεται η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών κι έτσι καθίσταται επιβεβλημένη η προτεινόμενη προσθήκη».



Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου