Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Βάνα Μπάρμπα: ποια η κρυφή σχέση με τον Ισπανό Βασιλιά

Περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 90, ο Ισπανός βασιλιάς Χουάν Κάρλος άρχισε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόσωπο της Βάνας Μπάρα κατά τη διάρκεια τυχαίας συνευρέσεώς τους στη Μαδρίτη.

Ταυτόχρονα, ήταν και η εποχή, που η Βάνα Μπάρμπα ζούσε τον δικό της θρίαμβο μετά το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας για το «Mediterraneo».

Παρά τη σαφή προτίμηση του στις ξανθές, η γοητεία, που εκπέμπει η Βάνα Μπάρμπα δεν άφησε ασυγκίνητο τον Ισπανό βασιλιά, με έναν αστικό μύθο να επιμένει ότι η γνωριμία δεν περιορίστηκε στο απλό φλερτ, αν και οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας απέφυγαν να το επιβεβαιώσουν.

Σύμφωνα με το NewsNow.gr, oι στένες ελληνοϊσπανικές σχέσεις, τουλάχιστον όσον αφορά στον Χουάν Κάρλος, έχουν ως αφετηρία το σωτήριον έτος του 1954 και την περίφημη κρουαζιέρα του «Αγαμέμνονα».

Επρόκειτο για μια ιδέα της Φρειδερίκη, που είχε ως σκοπό την επανασύνδεση των γαλαζοαίματων της Ευρώπης μετά την απομάκρυνση που είχε προκαλέσει ο πόλεμος. Βεβαίως, υπήρξε και μια δεύτερη σκέψη, να γνωρισθούν δηλαδή μεταξύ τους τα παιδιά των βασιλικών οικογενειών και να τεθούν βάσεις για ασφαλείς ενώσεις.

Τελικώς, το εγχείρημα εστέφθη με τεράστια επιτυχία, αφού τότε ουσιαστικώς προωθήθηκε ο ελληνικός τουρισμός, αλλά και γνωρίστηκαν για πρώτη φορά ο επίδοξος διάδοχος του θρόνου της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, και η πριγκίπισσα της Ελλάδος, Σοφία.



mynews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου