Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Έξυπνες ιδέες για πιο υγιεινό σπίτι

Σας προτείνουμε μερικούς απλούς τρόπους
 για να κάνετε πιο φιλική για την υγεία σας
την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

(το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντων)

Φτιάξτε κλίμα

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι με τη χρήση των κλιματιστικών, είναι πιθανό να ξηραίνεται η ατμόσφαιρά του σπιτιού με αποτέλεσμα αρκετές φορές η ξηρότητα αυτή να κουράζει και να ταλαιπωρεί τα μάτια, τα οποία κοκκινίζουν, ερεθίζονται και τσούζουν.
 Η κατάσταση αυτή είναι πιο έντονη για όσους έχουν ξηροφθαλμία και τους χρήστες των φακών επαφής. Ακόμη μπορεί να προκληθεί ξηρότητα στους βλεννογόνους της μύτης και του λάρυγγα με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε δυσφορία και να εκδηλώνουμε συμπτώματα, όπως φτέρνισμα ή βήχα.

Για να αποφύγετε όλα αυτά φροντίστε το σώμα σας να είναι καλά ενυδατωμένο, να πίνετε πολλά υγρά και κυρίως νερό, και να υπάρχει υγρασία στον αέρα που εισπνέετε. Μερικοί ακόμα απλοί τρόποι πρόληψης αυτών των προβλημάτων είναι η αποφυγή λειτουργίας του κλιματιστικού στο πρόγραμμα αφύγρανσης (DRY) και η χρήση υγραντήρα.

Η λύση
Για να βελτιώσετε τα επίπεδα υγρασίας θα σας χρησιμεύσει ένας υγραντήρας. Ο υγραντήρας της Delonghi UH 800E (από 59.3€ στο BestPrice.gr) είναι κατάλληλος για χώρους 40 m2 και μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς έως και 20 ώρες. Διαθέτει επίσης και διανεμητή αρώματος για να βάλετε αιθέρια έλαια που θα αρωματίσουν με φυσικό τρόπο το χώρο σας. Τέλος διαθέτει τη λειτουργία αυτόματης διακοπής όταν αδειάσει το δοχείο νερού.


Καθαρίστε την ατμόσφαιρα

Διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως βακτηρίδια ή μύκητες, τοξικές και χημικές ουσίες, αλλά και ο καπνός του τσιγάρου είναι μερικές μόνο από τις αιτίες ρύπανσης του σπιτιού μας και μπορεί να μας προκαλέσουν δεκάδες προβλήματα υγείας. Πολλές φορές μάλιστα η ρύπανση στο εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να είναι υψηλότερη ή και πιο επικίνδυνη σε σχέση με την εξωτερική, όπως τονίζουν οι ειδικοί. Ο σωστός αερισμός του σπιτιού είναι ο απλούστερος τρόπος για να περιορίσετε την εσωτερική ρύπανση.

Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήστε μία συσκευή καθαρισμού του αέρα. Στα καταστήματα θα βρείτε διάφορες συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού. Ιδιαίτερα αν είστε αλλεργικοί ή αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα μια συσκευή καθαρισμού του αέρα μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Η λύση
Ο ιονιστής Philco i - Breathe 30 (από 94€ στο BestPrice.gr) είναι κατάλληλος για χώρους έως 30 m2. Προσφέρει καθαρισμό του αέρα 7 επιπέδων (προφίλτρο, υπεριώδες φίλτρο UV, φωτοκατάλυση, φίλτρο HEPA, φίλτρο ενεργού άνθρακος, γεννήτρια ανιόντων, αρωματικό). Απορροφάει καπνό, σκόνη, οσμές και προστατεύει από βακτήρια, μύκητες και μικρόβια. Διαθέτει αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία και 3 ταχύτητες ανεμιστήρα. Έχει αθόρυβη λειτουργία (25-42 dB).


Διώξτε τα μικρόβια

Τα μικρόβια, οι μύκητες, η μούχλα και τα ακάρεα (μικροσκοπικοί οργανισμοί) που «κρύβονται» στα σεντόνια, στο στρώμα του κρεβατιού μας, στην τουαλέτα και στους καναπέδες του σπιτιού μας, μπορεί να ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων και δεκάδων προβλημάτων υγείας.

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε είναι η υψηλή θερμοκρασία του ατμού που σκοτώνει τους περισσότερους παθογόνους μικροργανισμούς.

Η λύση
Το ατμοσύστημα Karcher SC 952 (από 55.99€ στο BestPrice.gr) μπορεί να μας βοηθήσει να διώξουμε από το σπίτι μας τα αλλεργιογόνα και τα μικρόβια. Είναι εύκολο στη χρήση του και ελαφρύ. Έχει απόδοση 1600 Watt, διαστάσεις (Μ x Π x Υ) 190 x 100 x 280 mm, χωρητικότητα δεξαμενής 0,25 lt και βάρος χωρίς εξαρτήματα 1,2 kg


Αντιμετωπίστε την υγρασία

Τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού, μπορεί να επιδεινώσουν δεκάδες προβλήματα υγείας, όπως άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα, αρθρίτιδες, πονοκεφάλους, αλλεργίες και δερματικές παθήσεις. Η διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου υγρασίας στο σπίτι σας είναι σημαντική, όχι μόνο για την ευχάριστη και άνετη διαβίωσή σας, αλλά και για την υγεία σας. Αν διαπιστώσετε ότι η εσωτερική υγρασία είναι αυξημένη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφυγραντήρα για να την επαναφέρεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

Η λύση
Ο αφυγραντήρας DELONGHI DEM 10 (από 162.36€ στο BestPrice.gr) είναι κατάλληλος για χώρους έως 40 m2, διαθέτει δυνατότητα αφύγρανσης 10 λίτρων, διπλό σύστημα αφύγρανσης και σύστημα ελέγχου ντεποζίτου.



pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου