Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Συναυλία της Ορχήστρας Νέων της Βίλ της Ελβετίας στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Λίγες μέρες απόμειναν για την άφιξη της Ορχήστρας Νέων της Wil της Ελβετίας στη Σιάτιστα. Η ορχήστρα αναμένεται στις 23 Ιουλίου 2014 για να παραμείνει στην πόλη των ευεργετών και των λογίων για δύο ημέρες προκειμένου να πραγματοποιήσει συναυλία υπό τη διεύθυνση του Martin Baur στις 24 Ιουλίου και ώρα 20.30 στον προαύλιο χώρο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.
   
Η Ορχήστρα δέχτηκε μετά χαράς την πρόσκληση του Σχολείου για συνεργασία και το όνειρο φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Η Ορχήστρα Νέων της Wil με επιλεγμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας θα ερμηνεύσει μουσική για κινηματογράφο και μεταξύ άλλων το πασίγνωστο θέμα από την ταινία Zorba the Greek του Μίκη Θεοδωράκη.  Πριν τη συναυλία έχουν προγραμματιστεί δύο πρόβες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου την Τετάρτη 23 Ιουλίου το απόγευμα και την Πέμπτη 24 Ιουλίου, στα πλαίσια των οποίων θα δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα τα δύο ορχηστρικά σχήματα με στόχο την σύμπραξή τους σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί μελλοντικά στην έδρα της φιλοξενούμενης Ορχήστρας.
   
Η συναυλία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λίλιαν και Άρη Βουδούρη» στη Χώρα της Σιάτιστας αλλά κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες παρεμπόδισαν την ηλεκτροδότηση του χώρου.
   
Ολοκληρώνοντας, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας θα ήθελε να προσκαλέσει το φιλόμουσο κοινό να πλαισιώσει την εκδήλωση με την παρουσία του και να ευχαριστήσει το Δήμο Βοΐου και τη Δήμαρχο Παναγιώτα Ορφανίδου για τη χρηματοδότηση της φιλοξενίας της Ορχήστρας, η οποία θα διαμείνει στο Ξενοδοχείο «Αρχοντικό».
   
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλει στο Μαέστρο Martin Baur και την Ορχήστρα του, στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας που συμβάλουν στη διοργάνωση της συναυλίας, η οποία θα αποτελέσει γέφυρα πολιτισμού και συναδέλφωσης των Μουσικών Σχολείων της Wil και της Σιάτιστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου