Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Κέικ σοκολάτα πορτοκάλι

Αγαπημένος συνδυασμός γεύσης.
Σοκολάτα και πορτοκάλι!!

 Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη.


Υλικά συνταγής:

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
140 γραμμάρια Βούτυρο μαλακό
3 Αυγά
1 Πορτοκάλι σε ξύσμα και χυμό
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
1 πρέζα Αλάτι

Εκτέλεση:

1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.

2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και την αφήνουμε στην άκρη

3. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.

4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο.

5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλεύρι και τη σοκολάτα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που μπήγουμε μέσα του. Το αφαιρούμε από τη φόρμα αφού παραμείνει μέσα για κανένα πεντάλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου