Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή με...απεργίες - Aνοιχτά και σε Κοζάνη-Πτολεμαϊδα

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Κυριακή 20 Ιουλίου, αφού έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος των εκπτώσεων. Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο συγκεκριμένο μέτρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων συνοδεύτηκε από μεγάλες εντάσεις, ειδικότερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 Εκείνη την ημέρα, δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Ερμού, εμποδίζοντας τους καταναλωτές να εισέλθουν σε όποια από τα εμπορικά είχαν "ανεβάσει τα ρολά" κι αποδοκιμάζοντας τους καταστηματάρχες που λειτουργούσαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους.
Τα καταστήματα, λοιπόν, αύριο Κυριακή θα λειτουργήσουν κανονικά, την ώρα που η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία.

Η ΟΙΥΕ, που αντιτάσσεται στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με ανακοίνωσή της, καλεί τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Οι ανακοινώσεις των Εμπορικών Συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η αγορά της Αθήνας, θα είναι ανοιχτή αυτή την Κυριακή και ότι η επόμενη εργάσιμη θα είναι στις 2 Νοεμβρίου. 

Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, καλεί του εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους καμία Κυριακή έως τις 31 Αυγούστου.

Και στην Πάτρα επικρατεί η ίδια άποψη, με το σύλλογο εμποροϋπαλλήλων να συμμετέχει στην απεργία και να διοργανώνει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί.

Aνοιχτά μαγαζιά την Κυριακή σε Κοζάνη-Πτολεμαϊδα

Την αντίδραση πολλών ιδιοκτητών καταστημάτων, αλλά και εργαζόμενων, προκαλεί σε ολόκληρη τη χώρα, για μια ακόμη φορά, το άνοιγμα των μαγαζιών σήμερα, Κυριακή 19 Ιουλίου.

Εν μέσω εκπτώσεων και με την κίνηση να παρουσιάζεται αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, όπως σημειώνουν και καταστηματάρχες της περιοχής, τα καταστήματα θα παραμείνουν  ανοιχτά, σε προαιρετική βάση, τόσο στην πόλη της Κοζάνης, όσο και στην Πτολεμαϊδα.

Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό πως δεκάδες καταστήματα και πάλι θα παραμείνουν κλειστά, ειδικά σε είδη ένδυσης, υπόδησης και άλλα, όπως συνέβη και πριν από μερικούς μήνες.

Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «την Κυριακή 20 Ιουλίου όσα καταστήματα θέλουν θα παραμείνουν ανοιχτά, σύμφωνα με νόμο που έχει ψηφιστεί από την Κυβέρνηση και αφορά σε όλα τα καταστήματα της χώρας για την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε όποιον καταστηματάρχη θέλει να ανοίξει. Έτσι και τώρα θα δείξει ποιος θέλει να ανοίξει και ποιος όχι. Και την προηγούμενη φορά κάποιοι καταστηματάρχες επέλεξαν και άνοιξαν.
Συνολικά πρόκειται για επτά Κυριακές το χρόνο, γι' αυτό και η αγορά την Κυριακή θα είναι ανοιχτή».


newsit
prlogos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου