Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το Boeing καταρρίφθηκε, απίστευτα σενάρια με 295 αθώα θύματα

Το αεροσκάφος των Malaysia Airlines με 295 επιβαίνοντες που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία στην περιοχή του Ντονέτσκ καταρρίφθηκε από ουκρανικό πολεμικό αεροσκάφος, το οποίο στη συνέχεια κατέρριψαν οι αυτονομιστές αντάρτες, όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπός τους.

«Μάρτυρες είδαν το Boeing 777 να δέχεται επίθεση από ένα ουκρανικό καταδιωκτικό αεροσκάφος. Λίγο αργότερα το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έπεσε στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Μετά την επίθεση το ουκρανικό αεροσκάφος κατερρίφθη και έπεσε και αυτό στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος της αυτοανακηρυχθείσας αυτής Δημοκρατίας.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ντονέτσκ επιβεβαίωσε τις πρώτες πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Itar-Tass και του ουκρανικού Interfax που έκαναν λόγο για την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Εξάλλου, ένας από τους διοικητές των φιλορώσων αυτονομιστών υποστήριξε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι οι αντάρτες κατέρριψαν ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος An-26, περίπου την ίδια ώρα και στην ίδια περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ιγκόρ Στρέλκοφ, ο αυτοαποκαλούμενος "υπουργός Άμυνας" της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" ανάρτησε στη σελίδα του ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από το σημείο όπου έπεσε το ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος. Το βίντεο αυτό ωστόσο παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με άλλα που αναρτήθηκαν στο YouTube και υποτίθεται ότι εικονίζουν την πτώση του επιβατικού Boeing.

"Μόλις καταρρίψαμε ένα An-26 κοντά στο Σνίζνε" έγραψε ο Στρέλκοφ στις 16:37 (ώρα Ελλάδας).

Το Σνίζνε είναι μια κοινότητα κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το Boeing 777, το οποίο χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 16:20.

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις και καταγγέλλουν την ενέργεια αυτή ως "προβοκάτσια", κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά το Κίεβο.



imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου