Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Cyberkid: Η εφαρμογή για τα παιδιά που κινδυνεύουν

Την εφαρμογή «Cyberkid» για smartphones παρουσίασε χθες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η εφαρμογή επιτρέπει στους ανηλίκους να δίνουν το στίγμα τους στις Αρχές, σε περίπτωση κινδύνου.

Ειδικότερα, το «Cyberkid», δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και παρέχει στους ανηλίκους τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω κλήσης ή και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Οι υποδοχείς, από την πλευρά τους, θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή -η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου- μέσα από το Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Προσδοκούμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει "κατέβει" η εφαρμογή αυτή από 500.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων και με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας να φθάσει τους 3.500.000 χρήστες. Η ανάπτυξη της ειδικής διαδικασίας στα ελληνόπουλα, μέσω του Cyber Alert, αποτελεί όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια καινοτομία» τόνισε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης.



Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου