Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Το Σεπτέμβριο διαγράφονται απο τα μητρώα ΑΕΙ - ΤΕΙ οι αιώνιοι φοιτητές

Ο νόμος για τη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών θα εφαρμοστεί το Σεπτέμβριο. Είχαν ενημερωθεί και δοθεί και επιπλέον εξεταστικές διευκρινίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Απο το νέο ακαδημαϊκό έτος θα εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος και οι αιώνιοι φοιτητες αναμένεται να διαγραφούν απο τα μητρώα των ΑΕΙ και ΤΕΙ το Σεπτέμβρη σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Απο το νέο ακαδημαϊκό έτος θα εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος και οι αιώνιοι φοιτητες αναμένεται να διαγραφούν απο τα μητρώα των ΑΕΙ και ΤΕΙ το Σεπτέμβρη

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνει σε ανακοίνωσή του διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογη του νόμου.

«Από το 2007, αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014» αναφέρει ο υπουργός.

Προσθέτει ότι στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα  δόθηκαν και «επιπλέον εξεταστικές περίοδοι» ώστε να ολοκληρώσουν αυτοί οι φοιτητές τις σπουδές τους.

«Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους» σημειώνει ο κ. Λοβέρδος.

Οπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ «για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία».



thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου