Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Τα καλοκαιρινά λαχανικά που υπόσχονται τέλεια επιδερμίδα

Ποιος είπε ότι οι διατροφικές μας επιλογές δεν σχετίζονται με την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας μας;

Ο δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη και διευθυντής των καλλυντικών και Κλινικής Έρευνας στο Mount Sinai Medical Center, Joshua Zeichner, διατείνεται ότι ο μανάβης της γειτονιάς μπορεί να ωφελήσει με τα προϊόντα του το δέρμα μας περισσότερο από όσο ένα κέντρο αισθητικής.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός δερματολόγος προτείνει:

Για φλεγμονή: Κόκκινες και κίτρινες πιπεριές. «Είναι πλούσια σε καροτενοειδή, η οποία απαλύνει την ερυθρότητα. Επίσης έχουν βιταμίνη C, η οποία προάγει την παραγωγή κολλαγόνου-μια απαραίτητη λειτουργία για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των γραμμών και των ρυτίδων».


Για την ακμή: Λάχανο. «Λόγω του ότι είναι πολύ πλούσιο σε ψευδάργυρο».
Για τα μαύρα στίγματα: Σπανάκι και φασόλια σόγιας. «Είναι και τα δύο πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να εργαστούν για να εξασθενίσουν τα μαύρα σημεία».

Για τη γενική λάμψη και ομοιομορφία: Καρότα. «Έχουν μια μορφή βιταμίνης Α, η οποία υπόσχεται υγιή κύτταρα του δέρματος.»

Για προστασία από τον ήλιο: Μανιτάρια. «Τα υψηλά επίπεδα σεληνίου μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των ελευθέρων ριζών από τις ακτίνες UVA και UVB.»


Για μια… αντιοξειδωτική έκρηξη: Τεύτλα. «Τεύτλα περιέχει ανθοκυανίνες, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τέλος, η τεύτλα έχει αντικαρκινικά οφέλη και δρα κατά της αντιγύρανσης.»



Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου