Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Παραλύει ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας την Τρίτη λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η εν λόγω κινητοποίηση αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία -αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Αύριο, στις 09.30, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που αφορά στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια, της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και εφαρμόζει πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων με στόχο την πλήρη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος».



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου