Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ακουμπάτε καθημερινά και είναι οι χειρότερες εστίες μικροβίων

Κάθε μέρα τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με πολλά αντικείμενα που είναι γεμάτα μικρόβια, τόσο στο σπίτι σας όσο και έξω από αυτό.Ενώ μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αυτά τα σημεία στο σπίτι σας καθαρίζονται τακτικά, δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους.

Δείτε μερικά από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα που ακουμπάτε με τα χέρια σας καθημερινά
 και είναι γεμάτα βακτήρια, μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς:

Χρήματα
Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα αλλάζουν κάτοχο αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, συσσωρεύοντας τη βρωμιά και τα βακτήρια από τα χέρια πολλών ανθρώπων. Μια ΕΡΕΥΝΑ διαπίστωσε ότι σε ένα και μόνο χαρτονόμισμα υπήρχαν 135.000 βακτήρια! Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το χειρισμό χρημάτων, προσπαθήστε να τα κρατάτε για όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο και να πλένετε τα χέρια σας όταν τελειώσετε. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με τα χαρτονομίσματα ή να τα βάζουν στο στόμα τους.

Τα κουμπιά της μηχανής καφέ ή των αυτόματων πωλητών
Πολλά γραφεία στις μέρες μας είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα για καφέ ή/και μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Δεκάδες άνθρωποι αγγίζουν τα ίδια κουμπιά κάθε μέρα. Εάν είναι δυνατόν, πάρτε ένα αντιβακτηριακό υγρό μαντηλάκι και σκουπίστε τα κουμπιά πριν να τα αγγίξετε με τα γυμνά σας χέρια, ή -αν αυτό σας φαίνεται λίγο παράξενο- φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση του μηχανήματος και ΠΡΙΝ καταναλώσετε τον καφέ φτιάξατε ή αυτό που αγοράσατε.

Κινητό τηλέφωνο
Το αγγίζετε αρκετές φορές την ημέρα, μεταφέροντας τα βακτήρια από τα χέρια σας στα πλήκτρα και την οθόνη. Όταν μιλάτε στο κινητό, εκατοντάδες μικρόβια από το στόμα σας μεταφέρονται στην επιφάνεια του τηλεφώνου και τις ρωγμές του. Επιπλέον, το κινητό σας είναι κατά κανόνα ένα ζεστό αντικείμενο, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων.

Τα κουμπιά του ανελκυστήρα
Οι ασθένειες εξαπλώνονται σε κλειστούς χώρους, όπως το γραφείο, σαν φωτιά, καθώς ο αέρας δεν ανανεώνεται σωστά. Αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστός, αλλά εκείνο που λίγοι συνειδητοποιούν, είναι ο κίνδυνος από τα κουμπιά στον ανελκυστήρα. Είναι ένα ακόμα αντικείμενο που αγγίζουν δεκάδες χέρια καθημερινά και είναι γεμάτο βακτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου