Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Αγωνία μπροστά στην αξιολόγηση


 Έναν σούπερ-εκπαιδευτικό σκιαγραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση και στα υψηλά αυτά ποιοτικά χαρακτηριστικά καλούνται να ανταποκριθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.
        Για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που πέρσι αρνούνταν την αξιολόγηση σε ποσοστό 40-50% σήμερα το ζήτημα της αξιολόγησης είναι μια πραγματικότητα που θα εφαρμοστεί σε όλη της τη διάσταση από το 2015.
Μάλιστα προβλέπει την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σε επίπεδα : Το χαμηλότερο σύμφωνα με το οποίο ουσιαστικά δεν περνά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών επίπεδο , το επαρκές, το πολύ καλό και το εξαιρετικό. Ουσιαστικά στα δύο καλύτερα επίπεδα ανοίγει όπως φαίνεται και ο "δρόμος" των εκπαιδευτικών για την περεταίρω εξέλιξή τους. Έτσι για τους εκπαιδευτικούς, η αξιολόγηση σήμερα είναι μια πραγματικότητα που καλούνται ν΄αντιμετωπίσουν.
    Αυτό ακριβώς το θέμα, της αξιολόγησης και πιο συγκεκριμένα του Προεδρικού Διατάγματος που την περιγράφει είναι το βασικό αντικείμενο της Αγγέλας Τσαγκάλου Προέδρου του ΠΕΠ Πελοποννήσου.
    Στο μοριοδοτούμενο (με 7 μόρια σε πρώτη φάση) και πιστοποιημένο από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης , σεμινάριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που υλοποιείται και στην Κοζάνη, παρουσιάζεται βήμα προς βήμα το πλάνο της αξιολόγησης με όλα τα κριτήρια αλλά και τα 36 υποκριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η τελική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
    Όπως εξηγούν οι ειδικοί εισηγητές, "στο προσωπικό portoforio του καθένα πρέπει να περιλαμβάνεται όχι μόνο το στοχευμένο μάθημα και την επικοινωνία δασκάλου-μαθητή που χτίζεται μέσα από τη διδασκαλία αλλά και ένα πλήθος δραστηριοτήτων, πρωτοβουλιών μέσα αλλά και έξω από το σχολείο, ικανότητα στη λήψη αποφάσεων και στη διαχείριση κρίσεων, συμμετοχή σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά συνέδρια και σεμινάρια που δείχνουν τη διάθεση για συνεχή επιμόρφωση, αλλά και την ακριβή και έγκαιρη πληροφόρηση που φθάνει  πλέον στα σχολεία.
    Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα εξελιχθεί σε τρία Σαββατοκύριακα  με στόχο ο κάθε εκπαιδευόμενος -εκπαιδευτικός να φτιάξει και να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο μαθήματος , κάτι που συμπεριλαμβάνεται στο προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση.
      Για  συμμετοχές και περισσότερες λεπτομέρειες www.eef.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου