Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το φθινόπωρο στα καλύτερά του - Φθινοπωρινοί προορισμοί

Το καλοκαίρι πέρασε. Πάει. Κι ενώ είναι δύσκολο -το παραδεχόμαστε- να αφήσει κανείς πίσω του τις ηλιόλουστες, αμμώδεις (ή βοτσαλωτές ανάλογα με τα γούστα) παραλίες, τα καταγάλανα νερά και την καλοκαιρινή ραστώνη... το φθινόπωρο είναι μια εποχή που μπορεί να σάς εκπλήξει εξίσου υπέροχα!

Άλλωστε προσφέρει εικόνες μοναδικής ομορφιάς, με τη Φύση να αρχίζει να προετοιμάζεται σιγά σιγά για το χειμώνα που ακολουθεί.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, να ρίξετε ένα ελαφρύ μπουφανάκι στους ώμους και να ταξιδέψετε (έστω και νοερά) στους παρακάτω φθινοπωρινούς προορισμούς...

Nara, Ιαπωνία


Το φθινόπωρο στην Ιαπωνία είναι εξίσου εντυπωσιακό όσο εκείνες οι μέρες που ανθίζουν οι κερασιές την άνοιξη (haname). Τα δέντρα αρχίζουν να «φορούν» τα φθινοπωρινά τους φύλλα, σε κοκκινωπές, κίτρινες και καφετί αποχρώσεις, ξεκινώντας από το βόρειο νησί Hokkaidō και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη έχουν ακολουθήσει και όσα άλλα βρίσκονται στα νότια της χώρας. Η αρχαία πόλη Nara, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το τρένο από το Κιότο, είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη για να επισκεφθεί κανείς αυτήν την εποχή. 

Forest of Dean, Αγγλία


Το αρχαίο αυτό δάσος στο Gloucestershire χρησιμοποιούνταν παλιά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ως τόπος κυνηγιού, ενώ με τα ξύλα από τα δέντρα κατασκεύαζαν τα πολεμικά πλοία στην εποχή της δυναστείας των Τυδώρ. 

Σήμερα είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη για να απολαύσει κανείς την εναλλαγή των εποχών. Δρύες, οξιές και καστανιές δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς είτε περπατώντας, είτε με ποδήλατο. 

Προσέξτε μόνο μην αγριέψετε τα... αγριογούρουνα που το επέλεξαν ως τόπο διαμονής από το 2006, αναφέρει το Lonely Planet.

White Mountains, New Hampshire, ΗΠΑ


Τα «λευκά όρη» στο New Hampshire αξίζει κανείς να τα επισκεφτεί στις αρχές του Οκτώβρη, προκειμένου να δει από κοντά τα σφεντάμια να «κοκκινίζουν» το τοπίο. Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Silver Cascade Falls στην ΚΟΜΗΤΕΙΑ Carroll County, για να απολαύσετε τις φυλλωσιές των δέντρων, δίπλα από τα νερά που πέφτουν από ύψος 76 μέτρων.

Loire Valley, Γαλλία


Με το χρώμα των φύλλων στα αμπέλια να αρχίζει να αλλάζει, το φθινόπωρο είναι η καταλληλότερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς τους αμπελώνες στην κοιλάδα Loire της Γαλλίας.

Το πράσινο χρώμα των φύλλων αρχίζει να εναλλάσσεται με κίτρινες, καφέ και πορτοκαλί αποχρώσεις. 

Μην ξεχνάτε ακόμη, ότι την εποχή αυτή γίνεται ο τρύγος...

Huangshan Mountain, Κίνα


Το όρος Huangshan, ή αλλιώς «Κίτρινο Βουνό» είναι αναμφισβήτητα το ωραιότερο μέρος για να γνωρίσει κανείς το φθινόπωρο σε όλο του το μεγαλείο. Οι πανύψηλες βουνοκορφές στολίζονται με κοκκινοκίτρινα δέντρα τον Οκτώβρη. 

Σηκωθείτε νωρίς, πριν την ανατολή και δείτε τη Φύση να «ξυπνά». Δε θα το μετανιώσετε...

Dandenong Ranges, Αυστραλία
Εδώ θα πρέπει να θυμηθείτε ότι τα πράγματα είναι λίγο... «ανάποδα». Το φθινόπωρο ξεκινά περίπου το Μάρτη. Αξίζει μια βόλτα στο εθνικό πάρκο Dandenong Ranges κοντά στη Μελβούρνη.

Bishop Creek Canyon, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


Και οι δυτικές ακτές των ΗΠΑ έχουν να προσφέρουν φθινοπωρινά τοπία, αντάξια αυτών που θα συναντήσει κανείς στα βόρεια της χώρας. Ένα από αυτά βρίσκεται στο φαράγγι Bishop Creek Canyon που βρίσκεται στην οροσειρά Sierra-Nevada.

Pitlochry, Σκωτία


Μπορεί τα πευκοδάση της Σκωτίας να μην αλλάζουν χρώμα, όμως τα φυλλοβόλα δέντρα που βρίσκει κανείς στα δάση της χώρας, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα αυτήν την εποχή. Περπατήστε μέχρι το φράγμα στον ποταμό Tummel και την ιχθυόσκαλα Loch Faskally για να απολαύσετε τα δέντρα δίπλα στο νερό να ρίχνουν σιγά σιγά τα φύλλα τους. 

Αν είστε τυχεροί μέσα στον Οκτώβρη μπορεί να πετύχετε στο Pitlochry και τη βραδινή γιορτή του «μαγεμένου δάσους» (Enchanted Forest), κατά την οποία τα δέντρα φωτίζονται συνοδεία μουσικής.




newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου