Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ποδήλατα, βιβλιαράκια και πολλά-πολλά δώρα για τα παιδιά από την Τροχαία

Δεκάδες ποδήλατα θα μοιράσει η Τροχαία Κοζάνης -με τη συνδρομή των χορηγών- και στη φετινή έκθεση Τροχαίας
 που διοργανώνεται στο περιθώριο της φετινής 30ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης στα Κοίλα Κοζάνης.
O διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης κ. Σπύρος Διόγκαρης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την όλη δράση, που γίνεται για 8η χρονιά και κλέβει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.
Ταυτόχρονα προέβη και στην παρουσίαση της ειδικής έκδοσης κυκλοφοριακής αγωγής που θα διανεμηθεί στα παιδιά, ενώ παρουσίασε και τα ποδήλατα που θα κληρωθούν για τους τυχερούς μαθητές της περιοχής.
troxaia kozanis podilata
Στην παρουσίαση βρέθηκαν και τα μέλη του Δ.Σ. του Περιφερειακού Σωματείου Ενέργειας ΔΕΗ ¨Σπάρτακος” καθώς και ο αν. δ/ντης του ΛΚΔΜ κ. Καραμπακάκης. Άλλωστε,ο “Σπάρτακος” για πολλοστή χρονιά και η ΔΕΗ εφέτος, προσφέρουν από 10 ποδήλατα αντίστοιχα στους τυχερούς μαθητές.
Όπως παρουσίασε ο κ. Διόγκαρης η Τροχαία Κοζάνης, σε μια συνεχή προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, την  επιμόρφωση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή μας, θα είναι και φέτος κοντά στους μικρούς μαθητές, με σύνθημα ”συμμετέχω, απαντώ, κερδίζω, με ποδήλατο γυρίζω….” διοργανώνοντας το Σάββατο 20-9-214 και ώρα 18.30, στα πλαίσια της έκθεσης τροχαίας,  εκδήλωση προς τιμήν τους, με τίτλο: ”ποδηλατώ με ασφάλεια-φοράω πάντα κράνος”.
Η συμμετοχή των χορηγών,φορέων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, που στηρίζουν την προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη και στην εκδήλωση θα μοιραστούν στους τυχερούς μαθητές που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, 38 ποδήλατα με τα αντίστοιχα κράνη ποδηλασίας και 500 μπλουζάκια με μηνύματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Οι μαθητές που επιθυμούν  να πάρουν μέρος στην κλήρωση,  θα πρέπει να συμπληρώσουν  έντυπο με ερωτήσεις του κοκ  που θα τους μοιράσουν οι τροχονόμοι στα σχολεία τους ή να  επισκεφτούν το περίπτερο της έκθεσης τροχαίας που θα λειτουργεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα από 17 ως 22 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, όπως παρουσίασε ο κ. Διόγκαρης το περίπτερο της Τροχαίας φέτος θα στεγάζεται στον εσωτερικό χώρο κι αυτό γιατί η Τροχαία Κοζάνης φέτος ακόμη μια χρονιά θα λειτουργήσει στην έκθεση και τον προσομοιωτή οδήγησης.


Από την πλευρά του ο αν. δ/ντης του ΛΚΔΜ κ. Καραμπακάκης δήλωσε:
 “Συγχαίρουμε την πρωτοβουλία της Τροχαίας Κοζάνης και όπως ο Σπάρτακος έτσι κι εμείς σαν ΔΕΗ προσφέρουμε 10 ποδήλατα στα παιδιά της περιοχής”, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σπάρτακου κ. Γιώργος  Αδαμίδης ανέφερε πως “προσφέρουμε κι εμείς 10 ποδήλατα στους μαθητές με την ευχή να γίνουν καλύτεροι οδηγοί και καλύτεροι πολίτες από εμάς. Η οδηγική παιδεία και η κυκλοφοριακή αγωγή είναι καθήκον όλων μας και αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στην Τροχαία για την πρωτοβουλία της”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γραμματέα του Σπάρτακου κ. Αθανάσιου Μάστορα:
 “Η Έκθεση Τροχαίας είναι μια απόλυτα πετυχημένη πρωτοβουλία. Εύχομαι τα παιδιά να ξεπεράσουν τους γονείς τους σε επίπεδο οδηγικής παιδείας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, να ξεπεράσει ο… μαθητής τον δάσκαλο! Ο Σπάρτακος στηρίζει και συγχαίρει την Τροχαία για το έργο της”.



ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου