Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

3o ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ «Γόησσες» στο βουνό των θεών

Απαστράπτουσες γόησσες ετών 50, 60, 70, ακόμη και 80 κάτι, ανεβαίνουν σήμερα στον Ολυμπο, περνούν από τα Μετέωρα, γεύονται μεζέδες στη Δεσκάτη Γρεβενών και ξεκουράζονται στην Καλαμπάκα με τη θέα των βράχων να κόβει την ανάσα.
Περισσότερα από 60 αυτοκίνητα-αντίκες, με το παλιότερο να έχει έτος κατασκευής το 1928 και το νεότερο (;) τη δεκαετία του '50, παίρνουν μέρος στο 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Ανάμεσά τους κλασικά αυτοκίνητα που έρχονται με τα πληρώματά τους από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, ενώ τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει ένα Ford T του 1928 από τη Θεσσαλονίκη και ένα Volvo Amazon του 1958.

Ενα Ford T του 1928 από τη Θεσσαλονίκη και ένα Volvo Amazon του 1958
 είναι από τα αυτοκίνητα που γοητεύουν

«Είναι μια διοργάνωση που τα μέλη μας περιμένουν με πολλή χαρά και αγωνία, γιατί συνδυάζει αγώνα, παιχνίδι, πολιτιστική και θρησκευτική ενημέρωση. Κάθε χρόνο επιλέγουμε διαφορετική διαδρομή στον Ολυμπο και αυτό αποτελεί πρόκληση για τους οδηγούς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τις ειδικές διαδρομές που πρέπει να καλύψουν», είπε στο «Εθνος» ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), Νίκος Μπιμπλιτζής, που είναι εκ των διοργανωτών του αγώνα.

Τα αυτοκίνητα - αντίκες θα διασχίσουν γραφικά χωριά
και θα αναδείξουν τα Μετέωρα ως τον απόλυτο προορισμό θρησκευτικού τουρισμού

Το ραντεβού
Με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 70 χλμ. την ώρα (στην εθνική οδό ωστόσο μπορούν να πιάσουν μέχρι και 120 χλμ. την ώρα) τα αυτοκίνητα-αντίκες, μαζί και τα πληρώματα, συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου