Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Δύο πτυχία ταυτόχρονα θα παίρνουν οι φοιτητές

Ανατροπή της καθιερωμένης δομής με την απόκτηση δύο πτυχίων ταυτόχρονα από τους φοιτητές που το επιθυμούν, χωρίς να παρατείνουν καθόλου τον χρόνο φοίτησής τους στο πανεπιστήμιο, φέρνει η πρόταση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη.

«Είμαι έτοιμος να καθιερώσω τη χορήγηση διπλών πτυχίων μέσα σε έναν μήνα», αποκαλύπτει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά της Τριτοβά­θμιας Εκπαίδευσης.

 Ηδη ο κ. Φορτσάκης έχει συνομιλήσει για το θέμα αυτό και έχει εξασφαλίσει καταρχήν το πράσινο φως τόσο από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση του νεοεκλεγέντος πρύτανη.

Για την εφαρμογή της ανατρεπτικής αυτής παρέμβασης για τα ελληνικά δεδομένα απαιτείται από την Πολιτεία μόνο νομοθετική ρύθμιση. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί αυτή, η δυνατότητα απόκτησης διπλού πτυχίου ταυτόχρονα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Το καθεστώς του διπλού πτυχίου ισχύει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και η εφαρμογή του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη αλλά και άλλους παράγοντες της αγοράς, θα μπορούσε να δώσει επαγγελματική, επιστημονική και ακαδημαϊκή διέξοδο σε χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πτυχίο και σε δεύτερο γνωστικό αντικείμενο.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου