Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Το 1ο Καφέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνης

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης διοργανώνει το 1ο  Καφέ Πολυγλωσσίας στην Κοζάνη,  στα πλαίσια του διαπολιτισμικού του προγράμματος: «Αφύπνιση στις Γλώσσες & τους Πολιτισμούς του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης» που υλοποιείται υπό την ευθύνη της Δρ. Αργυρώς Μουμτζίδου. Το 1ο Καφέ Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, ώρα 17.00 με 20.00,  σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης, η οποία και θα  το φιλοξενήσει στο νέο πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο της.

Τα καφέ της Πολυγλωσσίας, εκφράζοντας κυριολεκτικά έναν καινούριο θεσμό, https://www.facebook.com/events/372490319586626/?fref=ts, ξεκίνησαν με επιτυχία το 2013 από τη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των γιορτών πολυγλωσσίας της πόλης. Μέσω αυτών γνωρίζουμε τις διαφορετικές φωνές και τις γλωσσικές διαδρομές της πόλης, παίζουμε με τους ήχους και τις λέξεις, ζούμε τη μουσική, συζητάμε και μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας γύρω από την εκπαίδευση όλων μας σε έναν κόσμο αλλαγών, συμμετέχοντας σε βιωματικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Συγκεκριμένα, στο 1ο  Καφέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πέντε τραπέζια γλωσσών (το αλβανόφωνο, το αραβόφωνο, της ποντιακής και κρητικής διαλέκτου, του κοζανίτικου ιδιώματος). Θα συμμετέχουν σε παιχνίδια με τις γλώσσες, τους ήχους, τις λέξεις, τα γράμματα, τα συντάγματα, τα νοήματα, τις συζητήσεις αλλά και τις  γεύσεις από την κουζίνα του κόσμου. Θα γίνει μια πρώτη ευαισθητοποίηση σε θέματα πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Το 1ο  Καφέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνης θα έχει την τύχη και την τιμή να φιλοξενήσει τον κ. Hideki Maruyama, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Διεθνών Ερευνών και Συνεργασιών, του Εθνικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Έρευνας της Ιαπωνίας.

Συντονίστρια του 1ου  Καφέ Πολυγλωσσίας της Κοζάνης θα είναι η Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου, ειδική επιστήμονας σε θέματα Πολυγλωσσίας και Διδακτολογίας Γλωσσών-Πολιτισμών, εκδότρια του διεθνούς διαπανεπιστημιακού περιοδικού «Synergies du Sud-Est européen», πρόεδρος του Διεθνούς Ελληνογαλλικού Φορέα «Interaction internationale – Adelphopoiisi», επιστημονικά υπεύθυνη της Ομάδας Έρευνας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας «ΔιΕπαφή» και «Γλωσσική Πανδαισία» και παραγωγός εκπομπών σε θέματα Πολυγλωσσίας και επαφής Πολιτισμών (StarClassic.gr/FM 100.6).

Την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, στις 17:00 το απόγευμα, σας περιμένουμε στο νέο χώρο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης (Αγίου Χριστοφόρου 6), να πιούμε για πρώτη φορά όλοι μαζί τον καφέ μας. Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές και κάθε ενεργός πολίτης που επιθυμεί να συμμετέχει σε δράσεις διαπολιτισμού. Παίζουμε, συζητάμε, ανταλλάσσουμε, εκπαιδευόμαστε, διευρύνουμε και διευρυνόμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 2461029843
 ή και στο oapnkozanis@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου