Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σπουδές για 10.000 φοιτητές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων

Το διάστημα 1 έως και 10 Δεκεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για τα 6 προπτυχιακά και 26 μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ να καταθέσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση για συμμετοχή στην κλήρωση.

Να σημειώσουμε ότι στην κλήρωση προηγούνται όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους την 31 Δεκεμβρίου του 2014. Οπότε όσοι είναι κάτω των 23 ετών δικαιούνται να καταθέσουν την αίτησή τους αλλά η επιλογή τους θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των υποψηφίων με ηλικία άνω των 23 ετών.

Στα προπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται 4.790 θέσεις ενώ στα μεταπτυχιακά οι θέσεις είναι 5.210. Συνολικά οι προσφερόμενες θέσεις είναι 10.000.

Δείτε εδώ τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

- Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
- Η έναρξη των σπουδών για τα παραπάνω προγράμματα θα γίνει το Φθινόπωρο του 2015.
- Η επιλογή των φοιτητών, όπως προειπώθηκε, θα γίνει με δημόσια και ανοικτή ηλεκτρονική κλήρωση.
- Οι φοιτητές συμμετέχουν στις δαπάνες των σπουδών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ www.eap.gr προκειμένου να αντλήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την απόκτηση των απαραίτητων πληροφοριών και οδηγιών αλλά και για την υποβολή της αίτησης, θα μπορούν να εξυπηρετούνται, κατά το ίδιο διάστημα, και από τα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, (Πάροδος Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών), Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9.00π.μ. - 19.00μ.μ. και να τηλεφωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα: (2610) 367317, 367327, 367336, 367355 και 367600.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν συνολικά μία και μόνο αίτηση. Εάν υποβληθεί αίτηση στη γενική κατηγορία δεν μπορεί να υποβληθεί άλλη αίτηση στην κατηγορία ΑΜΕΑ ή ΑΤΕΙ και αντίστροφα. Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων της μίας αιτήσεων, είτε στην ίδια κατηγορία είτε σε διαφορετική, ο υποψήφιος θα διαγράφεται οριστικά από τους πίνακες υποψηφίων.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με δική τους ευθύνη να αναζητήσουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης (www.eap.gr / έλεγχος σειράς κατάταξης). Επιπλέον, τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα είναι στη διάθεση του Τύπου. Στην κλήρωση θα προηγηθούν όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Οι αρχικώς επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες (κατηγορίες Α και Β) καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο αμέσως μετά την κλήρωση ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους. Καλούνται επίσης όλοι οι παραπάνω, με δική τους ευθύνη, να αντλήσουν από το διαδίκτυο όλα τα απαραίτητα για την εγγραφή τους έντυπα, να τα συμπληρώσουν και να τα ταχυδρομήσουν στο Ε.Α.Π. το αργότερο έως και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 (αποκλειστική προθεσμία).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, δηλ. η 10η Δεκεμβρίου 2014, προσδιορίζεται τέλος του υπολογίσιμου χρόνου προϋπηρεσίας, την ημερομηνία απόκτησης του τίτλου ή της ισοτιμίας ή/και αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών σας καθώς και οποιουδήποτε άλλου τίτλου απαιτείται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις εισαγωγής των προγραμμάτων σπουδών.

Όσοι υποψήφιοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την αναζήτηση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης καθώς και για την άντληση των απαραίτητων για την εγγραφή τους εντύπων θα μπορούν να εξυπηρετούνται, από τις 7 Ιανουαρίου έως και τις 16 Ιανουαρίου 2015, και από τα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών, Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9.00π.μ. - 19.00μ.μ.

Τονίζεται ότι η άντληση των οδηγιών και των εντύπων για την εγγραφή των φοιτητών θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος για τα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. 2015-2016

Υποβολή αιτήσεων υποψήφιων φοιτητών - ατόμων με ειδικές ανάγκες για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

Υποβολή αιτήσεων υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών - Μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Α.Τ.Ε.Ι. για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

Έλεγχος υποβολής αίτησης

Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Φοιτητών σε 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Φοιτητών - Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - σε 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Υποψηφίων Μεταπτυχιακών Φοιτητών - Μελών εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΤΕΙ με προσωποπαγή θέση και Εργαστηριακών Συνεργατών που δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης - στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ



newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου