Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Γρεβενά: Ανάγκασαν εκπαιδευτικό να κάνει 1220 χιλιόμετρα εβδομαδιαίως τοποθετώντας τον σε διάφορα σχολεία!

Μια σοκαριστική περίπτωση, με οσμή πολιτικής δίωξης εκπαιδευτικού από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Γρεβενών, που έλαβε χώρα πριν από μερικούς μήνες, έφτασε αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, Λαρισαίος καθηγητής, που η οργανική του θέση είναι στα Γρεβενά, βρέθηκε στο στόχαστρο μελών του ΠΥΣΔΕ Γρεβενών, με αποτέλεσμα να διωχθεί και να τιμωρηθεί διά του «τεμαχισμού» του σε διάφορα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Γρεβενών (ήταν αναγκασμένος να διανύει 1.220 χιλιόμετρα εβδομαδιαίως, αφού οι τοποθετήσεις ήταν τέτοιες που δεν του επέτρεπαν να νοικιάσει κάπου σπίτι!…).

Η αφορμή δόθηκε με τη διεκδίκηση ενός οργανικού κενού, όμως πιθανόν, όπως καταγγέλλεται, η πραγματική αιτία να ήταν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό και μόνο αποτέλεσε την «ικανή και αναγκαία» συνθήκη για να λάβουν χώρα όσα ακολούθησαν.

Και απειλητικό e-mail

Τι περιλαμβάνει το μενού αυτής της δίωξης; Απειλητικό-υβριστικό e-mail από μέλος του ΠΥΣΔΕ σχετικά με τις πολιτικές απόψεις του εκπαιδευτικού, παράνομες και εκδικητικές τοποθετήσεις, αυθαιρεσίες και κατάχρηση εξουσίας από μέρους άλλου μέλους του ΠΥΣΔΕ.

Η ιστορία δεν σταματά εδώ. Υστερα από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες-προσφυγές του εκπαιδευτικού, η στάση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας γεννά ερωτήματα, καθώς αποφεύγει να αποδώσει τις πειθαρχικές ευθύνες που αναλογούν στα μέλη του ΠΥΣΔΕ Γρεβενών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, αφού ο Αναστάσιος Κουράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου Παιδείας, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ερώτηση με την οποία ζητά ενημέρωση από τον υπουργό Παιδείας για την υπόθεση αυτή, καθώς και για τις ενέργειες της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις καταγγελίες του εκπαιδευτικού.

Τραγική ειρωνεία: ο καταγγέλλων εκπαιδευτικός βραβεύτηκε πέρυσι διά χειρός του τέως υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τη διεκπεραίωση καινοτόμου δράσης (καλύτερη μαθητική ηλεκτρονική εφημερίδα πανελλαδικώς) στο πλαίσιο της Ειδικής Θεματικής Δραστηριότητας (PROJECT) στο σχολείο όπου δίδασκε. Και όμως. Αυτό δεν έχει σημασία.

Το θλιβερό είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε βάρος των παιδιών, τα οποία βλέπουν τους δασκάλους τους κυνηγημένους και εξουθενωμένους. Η παιδαγωγική της δίωξης στις εποχές του μνημονίου…


alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου