Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Κοζάνη: Κινδύνεψε η ζωή 14χρονης μετά από επίσκεψη σε οδοντιατρείο γειτονικού Κράτους - Τι λέει ο οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης για το περιστατικό

Την περασμένη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου οδοντιατρείο γειτονικού Βαλκανικού Κράτους επισκέφτηκε μία συντοπίτισσά μας ηλικίας 14χρόνων για την εξαγωγή νεογιλών δοντιών.
Το αποτέλεσμα της επισκέψεώς της είχε μη αναμενόμενα αποτελέσματα, μιας και μετά την οδοντιατρική παρέμβαση του εκεί οδοντιάτρου η 14χρονη είχε ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της.

Μεταφέρθηκε στο  Νοσοκομείο Μαμάτσειο Κοζάνης και αφού νοσηλεύτηκε για τρείς ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας,  διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της .

Η 14χρονη μαθήτρια από ότι πληροφορηθήκαμε, διέφυγε κάθε κίνδυνο .

Να σημειώσουμε ότι η σοβαρότητα του περιστατικού ήταν υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό σε δηλώσεις προέβη ο Αντιπρόεδρος του οδοντιατρικού Συλλόγου κος Καραγιαννίδης Βασίλης στο kozaniLife.gr.

Ο κος Καραγιαννίδης μας είπε  πώς υπάρχουν σωρεία περιστατικών και καταγγελιών ασθενών που επισκέφθηκαν γειτονικές χώρες, προκειμένου να αναζητήσουν φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες.

«Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση  επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσάς μας» .

Ο κος Καραγιαννίδης μας ανέφερε περιστατικά τα οποία καταγγέλλονται όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, όπου  ο κόσμος καταφεύγει   στις γειτονικές Βαλκανικές Χώρες  αναζητώντας φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς να διερευνά όμως την προσωπική του ασφάλεια.

«Πρίν ενάμιση μήνα ο καθηγητής κος Αντωνιάδης από το Γ. Παπανικολάου, μας πληροφόρησε για περιστατικό στο οποίο προκειμένου να γίνουν εξαγωγές γρήγορα-γρήγορα σε βόρεια χώρα στην οποία επέλεξε για τις ιατρικές του υπηρεσίας, ο ασθενής υπέστη κάταγμα στη γνάθο.

Δυστυχώς μετά από ενάμισυ μήνα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο»

Μας ανέφερε χαρακτηριστικά πόσο αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας έχουμε στην περιοχή μας, λόγω της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων.

Όταν ρωτήσαμε τον κο Καραγιννίδη αν στην περίπτωση της 14χρονης  υφίσταται παθολογικό αίτιο για την ακατάσχετη αιμορραγία , μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει παθολογικός παράγοντας που δημιούργησε αυτή την ανεξέλεγκτη αιμορραγία και μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε και από Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου με το οποία συνομίλησε ο κος Καραγιαννίδης για την εξέλιξη της υγείας της 14χρονης.

Βέβαια, σχολίασε πώς ακόμα και παθολογικός παράγοντας να υπήρχε, ο κάθε οδοντίατρος οφείλει να πάρει ιστορικό του ασθενούς, πριν προβεί σε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία.

«Αλίμονο στον οδοντίατρο που πάει να κάνει εξαγωγή και δεν παίρνει ιστορικό ενδοκαρδίτιδας,  ηπατικό, νεφρικό, ενδοκρινικό, οστεοπόρωσης και γενικότερα  αν παίρνει ο ασθενής οποιαδήποτε αγωγή».

(η φωτογραφία είναι από το διαδίκτυο)

kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου