Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η απάντηση του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης για το συμβάν που έλαβε χώρα στο σχολείο

Πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ της περιοχής μας πως η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ Κοζάνης εξέδωσαν δελτίο τύπου σχετικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στο σχολείο τους, το οποίο αναφέρει:

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο kozaniLife.gr στις 5-11-2014 με τίτλο «Περιστατικό ενδοσχολικής βίας στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο εν λόγω δημοσίευμα είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ούτε εκτοξεύτηκαν θρανία, ούτε υπήρξε τραυματισμός της μαθήτριας. Θεωρούμε ανήθικη και απαράδεκτη την ποινικοποίηση μιας απλής λογομαχίας, που οδήγησε στο να πάρει έκταση και δημοσιότητα ένα καθημερινό συμβάν, που σε καμιά περίπτωση δεν είχε τη βαρύτητα που δόθηκε. Επιπλέον, στους μαθητές που έκαναν αποχή δεν επεβλήθη ποινή αποβολής, όπως ανακριβώς γράψατε, αλλά πήραν απουσίες για τις ώρες που απείχαν από τα μαθήματα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Είχατε την ελάχιστη ηθική υποχρέωση να ζητήσετε πληροφορίες από τη Δ/νση και το σύλλογο των διδασκόντων καθηγητών του σχολείου και να διασταυρώσετε τα στοιχεία σας. Με τη βεβιασμένη σας ανακοίνωση και με τη φραστική υπερβολή που μεταχειριστήκατε, δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας, όπως για παράδειγμα η αναφορά σε τραύματα στο κεφάλι. Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολειού δεν παρατήρησαν τέτοιου είδους τραύματα ούτε και μώλωπες.

Πληροφορούμε τόσο τα ΜΜΕ, όσο και την κοινή γνώμη ότι στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης φοιτούν μαθητές ανεξαρτήτως εθνικότητας και υπηκοότητας. Ο ρατσισμός δεν καταπολεμάται με ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία. Διαβεβαιώνουμε την κοινή γνώμη πως είμαστε πάντα εξαιρετικά προσεκτικοί και ευαίσθητοι σε θέματα ρατσισμού και ενδοσχολικής βίας. Παρακαλούμε να προχωρήσετε σε άμεση διόρθωση του δημοσιεύματός σας προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 
Η Διεύθυνση & Ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 2ου ΕΠΑ. Λ Κοζάνης


Αν η μαρτυρία της μητέρας της 15χρονης μαθήτριας δεν ευσταθεί, αυτό θα φανεί στο Δικαστήριο το οποίο και εκκρεμεί.


kozaniLife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου