Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έτοιμος ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας και περίθαλψης των αδέσποτων από τη ΔΕΗ

ΕΝΩ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Θέμα ημερών είναι να λειτουργήσει, καθώς είναι σχεδόν έτοιμος,
ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας και περίθαλψης των αδέσποτων (αποκλειστικά και μόνο) που βρίσκονται εντός των Ορυχείων της ΔΕΗ.

Το εγχείρημα ξεκίνησε κατόπιν πρότασης του Φιλοζωικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας προς τη ΔΕΗ Α.Ε.. Η Επιχείρηση, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τη σοβαρότητά του, αποδέχτηκε την πρόταση, και προχώρησε στην υλοποίηση της. Η όλη διαδικασία κινήθηκε σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας, και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Θυμίζουμε πως το πρόβλημα διογκώθηκε, λόγω της αδυναμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να το αντιμετωπίσει το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε τα περισσότερα αδέσποτα των ορυχείων, ξέρουμε πως προέρχονται από τον αστικό ιστό της Πτολεμαΐδας.



Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, Μπάμπη Διαμαντίδη, ώστε να πάρουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την νέα υποδομή. Σε επικοινωνία που είχαμε, μας είπε πως πρόκειται για έναν καθαρά προσωρινό χώρο φιλοξενίας, ο οποίος ούτε μπορεί να επιβαρυνθεί, ούτε μπορεί να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ο κ. Διαμαντίδης, μας ενημέρωσε πως πρόκειται για μια υποδομή που θα έχει σταθερή τροφοδοσία νερού, ικανοποιητικής πίεσης, δικό της βόθρο μεγάλων διαστάσεων για τα λύματα, ενώ θα υπάρχει και ένα μικρό οίκημα για να εξυπηρετεί διάφορες λειτουργικές ανάγκες.



Θα υπάρχουν σύγχρονα ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά, τα οποία τηρούν τις ανάλογες προδιαγραφές, η κατασκευή των οποίων ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες. Η επιχείρηση έχει αναλάβει να τοποθετήσει πυλώνες φωτισμού, καθώς και τη φύλαξη του χώρου.



Το προσωρινό «κυνοκομείο», θα βρίσκεται υπό την πλήρη εποπτεία της ΔΕΗ ΑΕ, και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.



πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου