Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόβλεψη της εβδομάδας

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες. Το πρωί στα ορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Κεντρικό Ιόνιο ανατολικοί έως μέτριοι.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το βραδύ. Λίγα χιόνια από το βράδυ στα ορεινά. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά στα νότια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από αργά το βράδυ οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόβλεψη της εβδομάδας:

Για την Τρίτη προβλέπονται στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη, και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Για την Τετάρτη προβλέπονται στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα νοτιοδυτικά καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.  ερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Για την Πέμπτη προβλέπονται στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά καταιγίδες πιθανώς στα νοτιοδυτικά ισχυρές. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Για την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά καταιγίδες οι οποίες το Σάββατο θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βόρεια ορεινά και το Σάββατο και στα κεντρικά. Άνεμοι: στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενισχυμένοι το Σάββατο. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που το Σάββατο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο αλλά από το βράδυ του Σαββάτου σε πτώση.



Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου