Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε   από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυκτερινές ώρες  και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

Στη Δυτική Μακεδονία, βροχές και καταιγίδες,  θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές  ώρες σήμερα  Παρασκευή (07-11-2014).
Οι άνεμοι Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί  4-5 Μποφόρ
Η Θερμοκρασία θα  κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία αναμένετε να εξασθενήσουν σταδιακά  από τις βραδινές ώρες του   Σαββάτου.08-11-2014.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου