Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΑ σήμερα ΟΛΑ τα σχολεία της χώρας!

Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι κάλπες για την εκλογή αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Παιδείας κ.Δερμετζόπουλου που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο δόθηκαν οδηγίες για την διεξαγωγή των εκλογών:

Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι τακτικοί εκπαιδευτικοί (διορισμένοι σε μόνιμες θέσεις) της δημόσιας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά περίπτωση, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές.

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι κατά τα ανωτέρω τακτικοί εκπαιδευτικοί, πλην αυτών που τελούν σε αυτοδίκαιη κατάσταση αργίας και των υπηρετούντων σχολικών συμβούλων.

Στην εφορευτική επιτροπή κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί της ίδιας βαθμίδας (τακτικοί ή αναπληρωτές), οι οποίοι υπηρετούν είτε οργανικά είτε με απόσπαση σε σχολεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δεύτερης Ευκαιρίας, κλπ.).

Οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι εκτός σχολικών μονάδων (Κ.Υ., Πανεπιστήμια, ΙΕΠ, κλπ.), καθώς και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό, εγγράφονται στους καταλόγους εκλογέων της οργανικής τους θέσης και ψηφίζουν ενώπιον της οικείας εφορευτικής επιτροπής (Αριθμ. 3389/4-11-2008 άποψη του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας).

Οι απουσιάζοντες με άδεια κάθε μορφής ψηφίζουν στην περιοχή της οργανικής τους θέσης. Εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης, καθώς και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση σε υπηρεσίες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ψηφίζουν στις Εφορευτικές Επιτροπές των περιοχών όπου υπηρετούν (όπως είχε γίνει και στις αντίστοιχες αρχαιρεσίες του 2012).

Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντίστροφα. Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μιας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.



star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου